Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γεωργιάδης: Τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις εκθέσεων με μείωση τζίρου από 50% και άνω

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα έχει στον αέρα – το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο- τα πρώτα προγράμματα από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξέφρασε ο υπ. Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2022.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει κάνει πραγματικά πολλά πράγματα και για την εστίαση και για τον τουρισμό αυτά τα δύο χρόνια» και πρόσθεσε «…. νομίζω ότι τα μέτρα ενίσχυσης που πήραμε, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης ή το πρόγραμμα που αναμένουμε την έγκρισή του τις επόμενες μέρες – θα δώσουμε το 8% του τζίρου του 2019 σε όλες τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκθέσεις αν έχουν μείωση τζίρου μεταξύ 2019 και 2020 από 50% και άνω-, θα είναι μια σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία μέσα στην κρίση».

Ο ίδιος συνέχισε ότι «…η Ελλάδα το 2021 θα είναι η δεύτερη χώρα σε ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διαφημίζουμε, γιατί δείχνει ότι η οικονομία μας επέδειξε πολύ μεγάλες αντοχές και πολύ μεγάλα αντανακλαστικά».

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία ανέφερε ότι στο ΕΣΠΑ ήρθαμε πρώτοι σε απορρόφηση σε όλη την Ευρώπη και πρώτοι πήραμε την έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ από όλες τις χώρες της Ε.Ε.. και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα είμαστε και η πρώτη χώρα που θα έχουμε στον αέρα – το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο- τα πρώτα προγράμματα από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για τον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι έχει την ισχυρή πεποίθηση, όπως το 2021 αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, έτσι και το 2022 θα είναι μία χρονιά εξαιρετική. Ο ίδιος σημείωσε σε αυτό το σημείο ότι αναφέρεται σε πεποίθηση «διότι, όπως απέδειξε η πανδημία, καλό είναι να μην τα θεωρείς όλα δεδομένα, όμως οι πρόδρομοι δείκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας αυτό δείχνουν».

Τέλος σημειώνεται ότι στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.


Πηγή