Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γιάννης Δραγασάκης: Οι εργαζόμενοι ανησυχούν εάν προκύψει άλλη τάξη πραγμάτων

Γιάννης Δραγασάκης: Η ΝΔ αποδοκίμαζε την πολιτική μας, αλλά εξαιτίας της «κόβει κορδέλες»

Την ικανοποίησή του για τους καρπούς που αποδίδει σήμερα για την ελληνική οικονομία η πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τα εγκαίνια της 1ης βιομηχανικής μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης, στην περιοχή της Κορίνθου, προχτές, Τρίτη, από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Πολιτική που κινητοποίησε επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αναπτύσσουν τις τοπικές οικονομίες. Πολιτική που τότε η ΝΔ αποδοκίμαζε, αλλά εξαιτίας της σήμερα “κόβει κορδέλες”», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε χτες, Τετάρτη στην Κόρινθο με αφορμή συμμετοχή του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για “άλλη μία” επένδυση που δήθεν έφερε η ΝΔ; Η απάντηση είναι “ασφαλώς όχι”. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Πρόκειται γι’ άλλη μία επένδυση που όντως έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει ο κ. Δραγασάκης στη δήλωσή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει:

  • «Διαμορφώσαμε το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ψηφίζοντας το νόμο 4523/2018 – Είναι ο νόμος για τον οποίο στελέχη της ΝΔ τότε μας ειρωνεύονταν περί ”επενδύσεων μπάφου”. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.
  • Η εταιρία ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπέβαλε αίτηση εγκατάστασης μεταποιητικής μονάδας για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τον Ιούλιο του 2018.
  • Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών της εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 19582/197/14-02-2019 (ΦΕΚ β’ 762/5.3.2019) άδεια εγκατάστασης της μονάδας που υπεγράφη από τους αρμοδίους τότε Υπουργούς Στέργιο Πιτσιόρλα, Ανδρέα Ξανθό & Βασίλη Κόκκαλη».

Πηγή