Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
«Επιχείρηση Ελευθερία»: Γιατί ονομάστηκε έτσι το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών κατά της covid-19 στην Ελλάδα

Γιατί ονομάστηκε έτσι το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών κατά της covid-19 στην Ελλάδα – Newsbeast

Δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε πολίτη θέλει η κυβέρνηση να φτάσει το εμβόλιο κατά της covid-19, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα με την ονομασία «Επιχείρηση Ελευθερία».

Σύνθετη άσκηση χαρακτήρισε την επιχείρηση ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και 65 κινητές μονάδες.

Επισημαίνοντας μάλιστα πως είναι πιθανό να δοθεί νωρίτερα η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την άσκηση».

 Η αρχή του τέλους

Ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους, τόνισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας, και εξ αυτού δίνεται και το όνομα αυτό στην επιχείρηση.

«…Την ελευθερία μας, και γι’ αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», κατέληξε.

Προειδοποίηση για τη μάσκα

Η έναρξη των εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους, αλλά δεν σημαίνει και το τέλος της μάσκας ταυτόχρονα. «Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας: «Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι’ αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί».

Προανήγγειλε τέλος επικοινωνιακή εκστρατεία, στην οποία θα αξιοποιηθούν όλο, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό.


Πηγή