Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γιατί το New Yorker ακύρωσε την εμφάνιση του Στιβ Μπάνον στο φεστιβάλ του

Ματαίωσε το περιοδικό New Yorker, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε και αντιδράσεις προσκεκλημένων του, τη συμμετοχή του πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Στιβ Μπάνον στο φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο.

Ο ίδιος ο διευθυντής σύνταξης του New Yorker Ντέιβιντ Ρέμνικ είχε ανακοινώσει στο Twitter τη συμμετοχή του Μπάνον, λίγες ώρες πριν τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των προσκεκλημένων του φεστιβάλ. Ήταν μάλιστα προγραμματισμένο να του πάρει συνέντευξη στη διάρκεια του φεστιβάλ. Ακολούθησε όμως κύμα διαμαρτυριών.

«Δεν θέλω οι αναγνώστες μας που έχουν καλή πρόθεση και τα μέλη της συντακτικής ομάδας να πιστεύουν ότι αγνόησα τις ανησυχίες τους» έγραψε στη συνέχεια ο Ρέμνικ. «Σκέφτηκα προσεκτικά, μίλησα με συναδέλφους και επανεξέτασα (το θέμα), άλλαξα γνώμη». Ο διευθυντής σύνταξης του New Yorker επεσήμανε ότι το περιοδικό έχει πάρει και στο παρελθόν συνέντευξη από τον Μπάνον και ότι θα το ξανακάνει αν υπάρξει ευκαιρία, όμως «σε ένα πιο παραδοσιακά δημοσιογραφικό πλαίσιο» και όχι από σκηνής.

Ο Ρέμνικ αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών όταν πολλές προσωπικότητες που είχαν προσκληθεί στο φεστιβάλ του New Yorker γνωστοποίησαν ότι αρνούνται να βρεθούν στην ίδια σκηνή με τον Μπάνον, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αν ο Στιβ Μπάνον συμμετέχει στο φεστιβάλ του New Yorker, δεν θα συμμετέχω εγώ» είχε γράψει ο ηθοποιός και παραγωγός του Χόλιγουντ Τζουντ Άπατοου.

«Ο Μπάνον κι εγώ; Στο ίδιο πρόγραμμα; Δεν είναι δυνατόν», σχολίασε ο ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ.

Από τότε που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο ο Μπάνον, πρώην επικεφαλής της συντηρητικής ιστοσελίδας Breitbart, εξακολουθεί να υπερασπίζεται εθνικιστικές απόψεις. Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει στην Ευρώπη ένα ίδρυμα που θα βοηθήσει στην εξέγερση των λαών εναντίον των φιλελεύθερων κυβερνήσεων.

localStorage.clear();


Πηγή