Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Για «λάσπη και σεξισμό» κατηγορεί την ΕΡΤ η Κατερίνα Νοτοπούλου -Η έντονη απάντηση του Προκόπη Δούκα

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα εξέδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου για τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό της, μετά τη διαμάχη που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, στην εκπομπή του, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως όσα ακούστηκαν εις βάρος της στην εκπομπή του κ. Δούκα συνιστούν μια «μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα της».

Η κυρία Νοτοπούλου κάνει λόγο για «ντροπή και αθλιότητα, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια troll του διαδικτύου».

Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε γιατί ο Προκόπης Δούκας διάβασε στον αέρα της εκπομπής του μια ανάρτηση του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Σωτηρόπουλου που έβαλε εναντίον της Κατερίνας Νοτοπούλου, σχετικά με τα προσόντα της ως πολιτικού αλλά και για τον τρόπο που ανέβηκε στην πολιτική σκηνή.

«Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα» σημείωσε η κυρία Νοτοπούλου.

«Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «Μπορείτε και χειρότερα…».

Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Είναι «ντροπή και αθλιότητα», για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της «μαύρης» κυβερνητικής προπαγάνδας.

Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή «breakfast στον κόσμο» με τον κ. Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου.

Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου.

Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα.

Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Μπορείτε και χειρότερα…».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, συμπαραστεκόμενος στην βουλευτή του Κατερίνα Νοτοπούλου για «χυδαιότητες και υποτιμητικές επιθέσεις» που δέχεται από δημοσιογράφο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι χυδαιότητες και οι υποτιμητικές επιθέσεις έναντι της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, όχι απλά συνεχίζονται, αλλά μένουν αναπάντητες από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος αντί να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε μέσα από τη δημόσια συχνότητα του Kosmos, εξακολουθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγει συκοφαντίες, προβάλλοντας στην ταυτότητά του πως απασχολείται στην ΕΡΤ, ώστε να προσθέτει κύρος στις αθλιότητες.

Σε οποιοδήποτε σοβαρό Μέσο εντός και εκτός Ελλάδας, η διεύθυνση του Μέσου θα είχε ήδη αντιδράσει για την εκμετάλλευση του ονόματος του για τέτοιους σκοπούς.

Στην ΕΡΤ απλά είναι Τρίτη.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να καταδικάσει άμεσα την εκμετάλλευση των συχνοτήτων και του ονόματος της από τον συγκεκριμένο κύριο που βρίσκεται σε σεξιστικό παραλήρημα, και να προσπαθήσει να σταθεί αντάξια της ιστορίας της δημόσιας τηλεόρασης».

Η απάντηση του Προκόπη Δούκα

Ο δημοσιογράφος απάντησε με ανάρτησή του στο facebook λέγοντας ότι δέχεται υβριστική επίθεση από δεκάδες φανατικούς «που πήραν γραμμή, χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα».

Γράφει αναλυτικά:

Από χθες το βράδυ δέχομαι δήθεν αυθόρμητη επίθεση (υβριστική βεβαίως) από δεκάδες φανατικούς, που πήραν “γραμμή”, χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα. Όσοι ακούν καθημερινά την εκπομπή μου, ξέρουν πολύ καλά το πόσο υπερασπίζομαι τη θέση της γυναίκας, γενικώς και διαρκώς. Το να κατηγορούμαι για σεξισμό είναι σα να κατηγορείται ο Αντετοκούμπο για ανθελληνισμό. Το σχόλιο μου δεν είχε τίποτε απολύτως το σεξιστικό, γιατί δεν είχε σχέση με το φύλο, αλλά με την αναξιοκρατία, ανεξαρτήτως φύλου. Μπορείτε να το ξανακούσετε, η εκπομπή είναι αναρτημένη και διαθέσιμη. Επίσης, η αναφορά σε καυγά στελεχών αντιπάλων κομμάτων στα ΜΚΔ, δεν συνιστά επ’ ουδενί υιοθέτηση των λεγομένων τους. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να είναι απολύτως ανθεκτικό στην κριτική (ακόμα και αν είναι άστοχη ή κακοήθης), όχι μόνον κατά των πολιτικών του θέσεων, αλλά και της αξίας ή της ποιότητας του. Η στοχοποίηση του δημοσιογράφου που την ασκεί, δεν είναι στα καθήκοντα ή στα δικαιώματα του. Εκτός αν υπάρχει άλλο είδος δημοσιογραφίας που πρέπει να ασκείται στα δημόσια μέσα, από ότι στα ιδιωτικά, οπότε να μας το διευκρινίσει και η ΕΣΗΕΑ, με διαφορετικούς κανόνες δεοντολογίας (τους οποίους επικαλούνται).


Πηγή