Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Για ποινικές ευθύνες μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Θα χρησιμοποιήσουμε όσα θεσμικά όπλα έχουμε»

Τον πέλεκυ της δικαιοσύνης επισείει ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τα κεφάλια όσων εμπλέκονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς η Κουμουνδούρου μιλά ανοιχτά πλέον για ποινικές ευθύνες.

Αφορμή για την κλιμάκωση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκαν τόσο οι εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και η αποκάλυψη ότι η ΑΔΑΕ ενημερώθηκε επίσημα από την ΕΥΠ πως τα ηλεκτρονικά αρχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη έχουν καταστραφεί.

ΣΥΡΙΖΑ -Βουλή: «Προβλήματα με τον όγκο των δανειοληπτών για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων»

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θύμιζαν την επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΥΠ και το μήνυμα που είχε στείλει τότε στις δηλώσεις της, προειδοποιώντας τους διοικητικούς και υπηρεσιακούς υπαλλήλους για την καταστροφή στοιχείων λέγοντας πως «παράνομη εντολή μπορείς να την αρνηθείς».

Και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του δήλωση είπε με νόημα πως καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια. Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας».

Στην Κουμουνδούρου έλεγαν πως η καταστροφή των στοιχείων δεν θα μείνει έτσι και επέμεναν ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις κάλπες θα προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Άλλωστε θεωρούν μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην Εξεταστική με την απόρριψη των μαρτύρων που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ότι επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγαν από την αρχή ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα κάνει το παν για να συσκοτίσει και να κουκουλώσει την υπόθεση.

Ωστόσο στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν πως θα υπάρξει κλιμάκωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε όσα θεσμικά όπλα έχουμε στη διάθεση μας» έλεγαν χαρακτηριστικά και δήλωναν αποφασισμένοι να μεταφέρουν πίεση στην κυβέρνηση και από τις Βρυξέλλες όπου ήδη οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν μαζί με τους σοσιαλιστές του PES, στην ανάδειξη του θέματος των υποκλοπών στην Ελλάδα.


Πηγή