Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Για το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Lane προετοιμάζεται η Χαβάη

Για ανέμους που μπορεί να απειλήσουν ζωές και πλημμύρες προετοιμάζονται οι κάτοικοι της Χαβάης, καθώς ο τυφώνας Lane πλήττει την περιοχή αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, είναι πιθανό να ξεριζωθούν δέντρα και να υπερχειλίσουν ποταμοί.

Ο τυφώνας ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 την Τρίτη και αναμένεται να πλήξει το Μεγάλο Νησί της Χαβάης αύριο, με ανέμους που μπορεί να ξεκολλήσουν στέγες και να προκαλέσουν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Το επίκεντρο του τυφώνα θα βρεθεί επικίνδυνα κοντά ή πάνω από τα νησιά από την Πέμπτη έως το Σάββατο» προειδοποίησε η αμερικανική ΕΜΥ.

Αφού περάσει από το Μεγάλο Νησί, ο τυφώνας αναμένεται να περάσει βόρεια πάνω από τα νησιά Μάουι, Λάναι και Μολοκάι, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε συναγερμό.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους της Χαβάης να είναι έτοιμοι και για το ενδεχόμενο εκκένωσης ορισμένων περιοχών, καθώς εκτιμάται πως θα υπάρξουν σφοδρές βροχοπτώσεις, μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο τυφώνας αναμένεται στο Μεγάλο Νησί ενώ οι κάτοικοι δεν έχουν ακόμα συνέλθει από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, η οποί ανάγκασε χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή