Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Γιώργος Νταλάρας: Είχα αφελώς την ελπίδα ότι το ΠΔ για τους καλλιτέχνες θα αποσυρθεί

Θέση για το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΠΟ σχετικά με τους καλλιτέχνες πήρε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο γνωστός τραγουδιστής με ανάρτησή του επισημαίνει ότι, λόγω της καθολικής διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών, διατηρούσε την ελπίδα ότι το επίμαχο ΠΔ θα αποσυρόταν.

Ο Γ. Νταλάρας αναφέρθηκε και στην παραίτηση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνοντας πως η αντίθεση αυτή δεν είναι πια αντιπολιτευτική, κάνοντας λόγο για απόφαση άδικη και προσβλητική.

ΝΔ: Τα 20 fake news για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022

Παραιτήθηκαν… εκ του ασφαλούς οι καθηγητές Εθνικού Θεάτρου -Είχε λήξει η θητεία τους

«Ο πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται θεσμικά και να μην αποθεμελιώνεται» καταλήγει ο Γ. Νταλάρας, ζητώντας διάλογο, σοβαρότητα και δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Νταλάρα

«Είχα αφελώς την ελπίδα πως το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που αφορά τους καλλιτέχνες, τις σχολές και τα πτυχία τους, θα αποσυρθεί. Μετά την διαμαρτυρία που εκφράστηκε από όλους και με κάθε τρόπο. Με συναισθηματισμό, με λογικά επιχειρήματα, με συνθήματα -‘’απόφοιτοι λυκείου’’, πορείες και καταλήψεις. Από τους ηθοποιούς, τους σπουδαστές, τους σκηνοθέτες, τους μουσικούς, τους κινηματογραφιστές. Από όλους όσους δουλεύουν στον χώρο του πολιτισμού.

Σήμερα, παραιτήθηκαν ομαδόν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας. Δεν είναι πια σαφές πως αυτή η αντίθεση δεν είναι αντιπολιτευτική αλλά καθολική κι εκφράζει την αγωνία των ανθρώπων που πλήττονται από μια απόφαση άδικη και προσβλητική;

Ο πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται θεσμικά και να μην αποθεμελιώνεται.

Αυτό το πολύ σοβαρό θέμα μπορεί να λυθεί μόνο με διάλογο, σοβαρότητα και δικαιοσύνη.

Προς όφελος όλων!»


Πηγή