Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γκίγκολντ: Δεν χρειαζόμαστε καμιά συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

«Η πολιτική του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) θα οδηγούσε στην επιστροφή της ευρωκρίσης. Η ευρωζώνη χρειάζεται ισχυρές κοινές επενδύσεις και μια κοινή φορολογική πολιτική, αλλά βλέπω μονίμως κατηγορίες κατά της Ελλάδας και έναν Κρίστιαν Λίντνερ σε μορφή AfD light», ανέφερε ο Σβεν Γκίγκολντ, εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) για δημοσιονομικά θέματα και επικεφαλής τους στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrucker Zeitung.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν χρειαζόμαστε καμιά συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο. Μια τέτοια πολιτική δεν θα υπάρξει με τους Πράσινους (σε περίπτωση συμμετοχής σε κυβερνητικό συνασπισμό και με το FDP)».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο εάν θα διεκδικήσει ένα υπουργικό θώκο ή θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, στην περίπτωση συμμετοχής του κόμματος του στην κυβέρνηση.

Συνεχώς όμως αναφέρει το ενδιαφέρον του να είναι ο διάδοχος του χριστιανοδημοκράτη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διότι γνωρίζει «πόσο μεγάλη είναι η επιρροή αυτού του υπουργείου», όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

localStorage.clear();


Πηγή