Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Γλυπτά Παρθενώνα: «Τι προκλητική κίνηση», λέει η Βικτόρια Χίσλοπ για την επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο

Την έντονη αντίδραση της της γνωστής συγγραφέως, Βικτόρια Χίσλοπ προκάλεσαν οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με την επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε στο Βρετανικό Μουσείο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Τι προκλητική δράση. Ξέρουμε ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τα Γλυπτά τόσο σημαντικά για τους Έλληνες. Είναι φοβερή άγνοια από το βρετανικό μουσείο», είπε η κυρία Χίσλοπ, η οποία από το 2020 έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Ή είναι τόσο χαζοί που δεν έχουν σκεφτεί ότι αυτό είναι προκλητικό ή ήθελαν να κάνουν κάτι και να πουν, ναι τα γλυπτά είναι δικά μας και θα τα κάνουμε ό,τι θέλουμε», σημείωσε σε άλλο σημείο η συγγραφέας του best seller «Το Νησί».

Την προκλητική επίδειξη μόδας διοργάνωσε ο Τουρκοβρετανός σχεδιαστής, Ερντέμ Μοραλιόγλου.

Το σχόλιο της Βικτόρια Χίσλοπ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε αρνητικοί στη διοργάνωση ντεφιλέ σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Η μόδα περιλαμβάνεται στη σύγχρονη πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία και μπορεί να συνάδει με τους χώρους αυτούς. Όμως, μείζονα σημασία έχει πού και πώς γίνονται οι εκδηλώσεις αυτές. Στο Βρετανικό Μουσείο τα αριστουργήματα του Φειδία αποτέλεσαν ντεκόρ για το ντεφιλέ. Με τον τρόπο αυτό ευτελίζονται και υποτιμούνται»


Πηγή