Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Γυμνάσια και Λύκεια κλειστά, συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γυμνάσια και Λύκεια κλειστά, συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας με τους καθηγητές να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο Λύκειο.

Κλειστοί θα είναι και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί, λόγω τρίωρης, προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων.

Απεργούν οι καθηγητές

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιδρώντας στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις αλλαγές στο Λύκειο. Τη σχετική απόφαση πήρε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με ποσοστό που ξεπέρασε το 90%.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί υποβαθμίζει την παιδεία, μετατρέπει την Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές και δεν πλήττει την παραπαιδεία.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί κεντρικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ, στις 12.00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ συλλαλητήρια προγραμματίζονται και στις κεντρικές πλατείες των υπόλοιπων πόλεων της χώρας. Στο πλευρό της ΟΛΜΕ τάσσεται η ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τα μέλη της να δώσουν το «παρών» στο απεργιακό συλλαλητήριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κλειστά για τρεις ώρες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, για τρεις ώρες, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, λόγω προειδοποιητικής στάσης εργασίας, που θα πραγματοποιήσει, από την έναρξη του ωραρίου, στις 8.00 το πρωί, έως τα 11.00 το πρωί, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων να συνεχίσει να έχει δημόσιο χαρακτήρα, η έκτη μέρα εργασίας τους να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά, την άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για το Υπερταμείο, καθώς και να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016. Ακόμα, ζητούν να γίνει άμεσα αίτημα για ακόμα 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή