Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δένδιας: Η Μόρια είναι ντροπή, τα περισσότερα κέντρα είναι ντροπή

«Κανείς δεν υποβαθμίζει το ζήτημα του προσφυγικού, αλλά πρέπει να είμαστε έντιμοι και ρεαλιστές, καταρχήν με τον εαυτό μας και με την ελληνική κοινωνία. Ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι “εμείς σώσαμε την τιμή της Ευρώπης”. Θα πρέπει αυτά, για να εκστομούνται, να έχουν μία αντιστοίχηση με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί απλώς να λέγονται για να ασκείται μία ιδιόρρυθμη ψυχοθεραπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα σήμερα στο μεταναστευτικό και η πραγματικότητα που κληρονομήσατε είναι τελείως διαφορετική» σχολίασε, απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις διαδικασίες ασύλου, στη Βουλή.

«Ποια είναι η πραγματικότητα που κληρονομήσατε; Φύλαξη των συνόρων. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που να ισχυρίζεται ότι φυλάτε τα σύνορα. Υπηρεσία ασύλου. Κατ’ αρχήν ο ομιλών τη στελέχωσε με προσωπική έντονη παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά. Είχε νομοθετηθεί αλλά δεν λειτουργούσε. Εμείς τη φτιάξαμε και μάλιστα την πονάμε και την αρχή ασύλου και την αρχή εκδίκασης προσφυγών, φτιάξαμε την καλύτερη υπηρεσία, δεν τις ενισχύσατε, δεν τις στηρίξατε» ανέφερε ο κ. Δένδιας όπως μετέδωσε το ΑΠΕ και τόνισε ότι τα ανοιχτά κέντρα είναι μία ντροπή για την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

«Η Μόρια είναι ντροπή. Τα περισσότερα κέντρα είναι ντροπή. Παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτά τα κέντρα. Γίνεται εκμετάλλευση ανηλίκων και απίστευτα πράγματα. Έτσι διασώζεται η τιμή της Ευρώπης; έλεος!» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είχαμε τον καλύτερο μηχανισμό επιστροφών στην Ευρώπη και σε δύο χρόνια επέστρεψαν 50.000 άτομα. Τον εγκαταλείψετε. Εγκαταλείψατε τις υποχρεωτικές επιστροφές και εγκαταλείψατε και τις μη υποχρεωτικές. Άμα θέλει κανείς επιστρέφει, άμα θέλει δεν επιστρέφει. Δεν έχετε απορροφήσει κονδύλια, το ταμείο ασύλου και το ταμείο ασφάλειας δεν έχουν απορροφήσεις περισσότερο από 20%».

localStorage.clear();


Πηγή