Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δωρεάν κουπόνια για τις λαϊκές αγορές σε 900 πολύτεκνες οικογένειες της Θεσσαλονίκης

Δήμαρχος Σπάτων για λαϊκές αγορές: Η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη – Θα επιβάλουμε αναστολή λειτουργίας

Στο θέμα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών παρενέβη ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, με επιστολή του προς την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο δήμαρχος ενημερώνει πως στη λαϊκή αγορά της Αρτέμιδας δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων, με την κατάσταση να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο κ. Μάρκου ζητά να επιβληθεί η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και προειδοποιεί πως ο δήμος θα προβεί στο αίτημα προς τις αρμόδιες Αρχές για διακοπή της λειτουργίας των υπαίθριων λαϊκών αγορών για όσο διαρκούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή στο ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι συναθροίσεις έχουν περιοριστεί, αλλά στις λαϊκές αγορές η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Η λειτουργία των λαϊκών αγορών δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου. Δυστυχώς δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει η νέα νομοθεσία για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές την παύση λειτουργίας των λαϊκών αγορών για όσο διαρκούν τα μέτρα» ανέφερε ο κ. Μάρκου.

Και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο -όταν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής τροφίμων είναι ανοιχτά και λειτουργούν με τα υποδεικυόμενα μέτρα, με διευρυμένο ωράριο και με σήμανση για την τήρηση αποστάσεων και χρήση κάρτας εισόδου- να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, όπου παρατηρείται συνωστισμός, χωρίς καμιά τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στους πάγκους, καμία προσαρμογή στις οδηγίες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Παρότι δεν είμαστε αρμόδιοι θα αναγκαστούμε να επιβάλουμε την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, για την υγεία των πολιτών, αλλά και για την υγεία των ίδιων των εργαζομένων στις λαϊκές. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των συμπολιτών μας».

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή