Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν η Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία για την 86η ΔΕΘ, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε Δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά και το Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα.

Τις επισκέψεις του κλιμακίου ακολούθησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ΘεόδωροςΚαράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η Υπουργός Παιδείας, συνοδευόμενη από το Γενικό Γραμματέα επισκέφθηκε την Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, συναντήθηκε με τον αν. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Θωμά Μπαχαράκη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενώ συμμετείχε στην τελετή εγκαινίων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Πυλαίας. Το πρόγραμμα των επισκέψεων ολοκληρώθηκε με την παρουσία του κλιμακίου στο ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα».

Κεραμέως: Πραγματοποιήσαμε καίριες συναντήσεις και επισκέψεις στην Β’ Θεσσαλονίκης

Η Υπουργός δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιήσαμε καίριες συναντήσεις και επισκέψεις στην περιοχή της Β’ Θεσσαλονίκης, διαπιστώνοντας στην πράξη την εφαρμογή των πολιτικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από την Παιδεία και την Πρόνοια, μέχρι την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Συζητήσαμε με εκπροσώπους φορέων, αλλά και με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας».

Χαρδαλιάς: Θωρακισμένοι απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις

Παράλληλα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Ρεντίνας, ξεναγήθηκε στο φυτώριο της επιχείρησης «Τριανταφύλλου», πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροβάλτας και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σταυρού ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Βόλβης, κ. Διαμαντή Λιάμα. Στις δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Στην Μακεδονία μας ξανά σήμερα! Θωρακισμένοι απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις και στα μεγάλα στοιχήματα των επόμενων δύσκολων μηνών! Βρέθηκα σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Βόλβης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία στους Δήμους και Νομούς όλης της Ελλάδας.

Η περιοδεία ξεκίνησε με επίσκεψη στο στρατόπεδο της Ρεντίνας όπου για μία ακόμα φορά είδαμε και κυρίως νιώσαμε από κοντά το υψηλότατο ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς διαπίστωσα και στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροβάλτας και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σταυρού από όλα τα στελέχη που βρίσκονται διαρκώς δίπλα στον πολίτη.

Σε όλες τις επισκέψεις συνοδευόμουν από τα ακούραστα στελέχη μας της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ καθώς και από τον καλό μου φίλο και αεικίνητο Δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο οποίος και μας υποδέχθηκε στο τέλος των επισκέψεών μας στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους δημοτικούς συμβούλους, πολίτες και εκπρόσωπους της επιχειρηματικής κοινότητας για τις ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στην περιοχή όσο και σε ολόκληρη τη Ελλάδα μέσω στοχευμένων δράσεων. Μία ανάπτυξη που έρχεται όταν δημιουργείς το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον και δίνεις την ευκαιρία στις επιχειρήσεις με σκληρή δουλειά να δείξουν τις δυνατότητές τους.

Το είδαμε άλλωστε αυτό σήμερα, πολύ ξεκάθαρα στην επίσκεψή μας σε ένα από τα πιο σύγχρονα πρότυπα φυτώρια στην Ελλάδα, το ΜΟDAGRI της Επιχείρησης Τριανταφύλλου.

Επίσης, συζητήσαμε για τις τοπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και για τα ζητήματα που απασχολούν όλους μας στο σύνολο της Επικράτειας και την μεγάλη μάχη που Κυβέρνηση και πολίτες ετοιμαζόμαστε να δώσουμε στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ένα το συμπέρασμα! Το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ θωρακίζει την ελληνική κοινωνία απέναντι στις σοβαρές προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε τους επόμενους μήνες, και το συμπέρασμα από την περιοδεία είναι η αισιοδοξία όλων ότι στο τέλος η χώρα μας θα βγει νικήτρια και από αυτή την μεγάλη πρόκληση».

Η επίσκεψη του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του σε δύο  διευρυμένες συναντήσεις που έγιναν με πολίτες, μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης σε αίθουσες των Δημαρχείων Πανοράματος, αλλά και Βόλβης που πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό του Προέδρου της ΔΕΕΠ κ. Θωμά Βράνου.

Δείτε φωτογραφίες από τις επισκέψεις των δύο υπουργών


Πηγή