Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΔΑΠ-ΝΦΚ: Κουκουλοφόροι χτύπησαν φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ -«Η κατάργηση του ασύλου ανομίας πιο επίκαιρη από ποτέ»

Νέα επίθεση κατά φοιτητών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και μάλιστα αυτήν τη φορά σε μέλη παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Αυτή τη φορά θύματα δεν ήταν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτή τη φορά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, τριάντα κουκουλοφόροι χτύπησαν βίαια και χωρίς κανένα δισταγμό μέλη της παράταξης ΜΠΛΟΚΟ, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός φοιτητή στο κεφάλι, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία προσθέτει: «Χθες ήταν οι φοιτήτριες, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Σχολή στην Αθήνα, σήμερα είναι οι φοιτητές μέλη του ΜΠΛΟΚΟ στο ΕΚΠΑ. Η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και έφτασε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στο μπάχαλο μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Η κατάργηση του ασύλου ανομίας είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ»

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υπογραμμίζει, επίσης, πως «η κατάργηση του ασύλου ανομίας είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ, τώρα όλοι μαζί πρέπει να συνταχθούμε για να τελειώσουν οι εγκληματικές δραστηριότητες μέσα στα πανεπιστήμια».

Καταδικάζοντας την επίθεση και με την ευχή ο τραυματισμός του φοιτητή να μην είναι σοβαρός, η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε σύσσωμους τους φοιτητές να διεκδικήσουν στις 18 Μαΐου το αυτονόητο δικαίωμά τους. Το δικαίωμα σε ένα ασφαλές, ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο».

ΔΑΠ=ΝΔΦΚ: Αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν φοιτήτριές της στη Νομική

Υπενθυμίζεται ότι, στις 11 Μαΐου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχώρησε σε καταγγελία επίθεσης από ομάδα 25 αντιεξουσιαστών σε μέλη της στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, το μεσημέρι στη Νομική Σχολή Αθηνών «μια ομάδα 25 αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν βίαια σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αποτέλεσμα αυτής της “ιδεολογικής παρέμβασης” των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου ήταν ο βίαιος τραυματισμός φοιτητριών, μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επιθέσεων που συντονισμένα γίνονται σε βάρος αθώων φοιτητών σε Πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα».

Η ανακοίνωση συμπλήρωνε: «Με πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων βιαιοπραγούν σε βάρος φοιτητών, απειλούν και εξυβρίζουν όποιον δεν τους κάνει τη χάρη να συμφωνήσει με τις απόψεις τους. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία του λόγου ψιλά γράμματα μπροστά στον υποτιθέμενο αγώνα τους».

«Το μόνο λάθος που έκαναν αυτά τα παιδιά είναι να μη συμφωνούν με το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια και να θέλουν να μπορούν να σπουδάσουν με ασφάλεια μέσα στο Πανεπιστήμιό τους» προσθέτει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ανακοίνωσή της, και καταλήγει: «Έχουμε τελειώσει με τη βία. Έχουμε τελειώσει με τη συγκάλυψη από τις αριστερές παρατάξεις που παρακολουθούν από την κλειδαρότρυπα και σιγοντάρουν εγκλήματα. Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το Πανεπιστήμιο, χτυπάει την Παιδεία».


Πηγή