Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Δείτε εικόνα από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφυγε πριν λίγη ώρα, για τελευταία φορά, από το Οβάλ Γραφείο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ντυμένος με σκούρο κουστούμι και κόκκινη γραβάτα, ξεκίνησε την ημέρα του παρακολουθώντας, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννου.

Πώς θα γίνει η ορκωμοσία

Με το αριστερό του χέρι στη Βίβλο στην οποία είχε ορκιστεί ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος σήμερα και κατόπιν θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τη δυτική πρόσοψη του Καπιτωλίου προτού ηγηθεί της πομπής στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια από το Καπιτώλιο στον Λευκό Οίκο.

Η πρώτη ομιλία του εκλεγμένου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ δήλωσε ότι ο Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει μια «πολύ προχωρημένη σε σκέψη, πολύ εμπνευσμένη και προσανατολισμένη στο μαζί ομιλία» για την επίλυση προβλημάτων, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

 


Πηγή