Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Δειπνήστε στη Ρωσική Πρεσβεία με “Νοβισοκολάτα”»

Με ένα ειρωνικό γκράφιτι κοντά στη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, ακτιβιστές έβαλαν στο στόχαστρο τη Ρωσία με αφορμή την επίθεση εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ με μια νευροτοξική ουσία.

Βρετανία και Ρωσία ανταλλάσσουν δημοσίως ύβρεις μετά την επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλιας, την περασμένη εβδομάδα στο Σάλσμπερι, με τη χημική ουσία «Νοβιτσόκ» που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση.

«Δειπνήστε στη Ρωσική Πρεσβεία» γράφει το λευκό γκράφιτι στο πεζοδρόμιο, κοντά στο κτίριο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Κατόπιν, παραθέτει το μενού: «Ζυμαρικά με πολώνιο – Σπαγκέτι με σαρίν – Νοβισοκολάτα – Ποιος ξέρει τι βάλαμε μέσα», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το ρήμα “put in” και το επώνυμο του Ρώσου προέδρου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το 2006, ο πρώην πράκτορας της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο πέθανε στο Λονδίνο αφού ήπιε πράσινο τσάι δηλητηριασμένο με ραδιενεργό πολώνιο-210. Η έρευνα των βρετανικών αρχών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πίθανότητα ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε τον φόνο του Λιτβινένκο, αν και η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση

localStorage.clear();


Πηγή