Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δεκαεξάχρονη θύμα bullying κρεμάστηκε στη Βρετανία

Ήταν μόλις 16 χρονών. Η Dagmara Przybysz από την Πολωνία, που ζούσε για σχεδόν μια δεκαετία με τους γονείς της στη Βρετανία, μπήκε τον περασμένο Μάιο στις τουαλέτες του σχολείου της και κρεμάστηκε.

Όπως δείχνει η έρευνα, που συνεχίζεται έως και σήμερα, το κορίτσι ήταν θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για bullying σε μια προσπάθεια να φανεί αν τα σκληρά πειράγματα και ο ρατσισμός από τους συμμαθητές της έπαιξαν ρόλο στον θάνατό της.

Πριν βάλει τέλος στη ζωή της, η Dagmara είχε παραπονεθεί για τα σχόλια και τις κοροϊδίες που άκουγε στο σχολείο της. Είχε πει μάλιστα πως τη στεναχωρούσε όταν οι φίλοι της έλεγαν πράγματα πίσω από την πλάτη της.

Μιλώντας για την απώλεια τη 16χρονης, η συντετριμμένη γιαγιά της Zofia Dobek είπε πως δεν ήξερε πώς να εξηγήσει γιατί οι συμμαθητές της κυνηγούσαν την Dagmara και την έκαναν να νιώθει στο περιθώριο το διάστημα πριν τον θάνατό της. «Όταν έγινε 16 ούτε ένας συμμαθητής της δεν της είπε χρόνια πολλά. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί; Ήταν ένα τόσο αξιαγάπητο κορίτσι, γεμάτο ζωή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τους άρεσε. Τώρα λένε πως η εγγονή μου είχε ψυχολογικά προβλήματα. Δεν είχε όμως» τόνισε στη Daily Mail.

sfst3

Τώρα οι δικαστικές αρχές της Κορνουάλης ερευνούν τον θάνατο της 16χρονης και το εάν το bullying έπαιξε πράγματι ρόλο, κάτι που η αστυνομία φαίνεται να τεκμηριώνει με βάση τα στοιχεία.

«Μιλήσαμε με πολλούς μαθητές, μας είπαν μεταξύ άλλων για ένα περιστατικό που μια ομάδα κοριτσιών εκφόβιζε την Dagmara και για μια άλλη περίπτωση που την έσπρωξαν στον διάδρομο» περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για πριν το καλοκαίρι και εκτιμάται πως θα κληθούν περίπου εννέα μάρτυρες, ανάμεσά τους η μητέρα της Dagmara, ο σύντροφός της και εργαζόμενοι στο σχολείο της.

sfst4


Πηγή