Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - Πέτσας: «Δεν είναι fake news, είπαν όχι στη μείωση της ανεργίας»

«Δεν είναι fake news, είπαν όχι στη μείωση της ανεργίας» – Newsbeast

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να ασκεί κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της. Tο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα  μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Πέτσας σε δήλωσή του για την καταψήφιση του άρθρου 31 από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως: «Και όμως δεν είναι fake news. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων. Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης. Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας.
Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

Συγκεκριμένα το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Αναφορικά με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει ημίμετρο και σταγόνα στον ωκεανό τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.


Πηγή