Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα του κορονοϊού – Newsbeast

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα του κορονοϊού μια ημερά μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο και έπειτα από τρεις ημέρες νοσηλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γιατρός του.

«Είχε μια ξεκούραστη πρώτη νύχτα στο σπίτι και σήμερα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα», δήλωσε ο δρ. Σον Κόνλεϊ στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Τόνισε, επίσης, πως μια ομάδα γιατρών επισκέφηκε σήμερα (06/10) το πρωί τον πρόεδρο.

«Σε γενική εικόνα, συνεχίζει να πηγαίνει πολύ καλά», υπογράμμισε ο Κόνλεϊ.

Σε καραντίνα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί

Παράλληλα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι, καθώς και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, έχουν τεθεί σε καραντίνα από σήμερα, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό ο ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, ο υποδιοικητής του σώματος της Ακτοφυλακής.

Το Πεντάγωνο, στην ανακοίνωσή του που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει ότι πολλοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε καραντίνα, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Μια στρατιωτική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «είναι απολύτως ορθό» να συμπεράνει κανείς ότι μεταξύ αυτών είναι και ο Μίλι.

Ο Ρέι βρέθηκε θετικός στην Covid-19 τη Δευτέρα (05/10), αφού το Σαββατοκύριακο εμφάνισε «ελαφρά» συμπτώματα. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο είχε επισκεφθεί το Πεντάγωνο για συναντήσεις με άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, τον Τζόναθαν Χόφμαν. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις ήταν και οι αρχηγοί του γενικού επιτελείου.

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ναύαρχο Ρέι μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα και κανένα τεστ δεν έχει βγει θετικό.

Σημειώνεται ότι, η Ακτοφυλακή δεν υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας, αλλά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

«Μικρή επίδραση θα έχει στις αμερικανικές εκλογές η ασθένεια Τραμπ»

«Ο Ντόναλντ Τραμπ τα πάει πολύ καλά, έχει πολλή ενέργεια, ωστόσο όπως γνωρίζουμε από την ασθένεια του κορονοϊού μπορεί να νοσεί τουλάχιστον για ακόμα μία εβδομάδα», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης. Μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου του Regional Growth Conference, ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής είπε πως είναι «πολύ δύσκολο να περιορίσεις» τον Αμερικανό πρόεδρο.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ από Covid-19 θα επηρεάσει τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, εκτίμησε πως θα έχει μικρή επίδραση, ενώ σημείωσε πως «μένει να το δούμε» και προσέθεσε πως αν δείξει το σθένος που δείχνει τώρα, θα τα πάει καλά.

Περαιτέρω, είπε πως πιστεύει πως ο Τραμπ θα είναι έτοιμος για το δεύτερο ντιμπέιτ με τον ανθυποψήφιο του Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου.


Πηγή