Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

«Δεν θυμάμαι όμοιο σεισμό»: Έσπασαν τα πάντα σε καφετέρια στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο Εύβοιας -Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Εύβοιας και όχι μόνο ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ αλλά και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν.

Σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί δεν έχουν αναφερθεί, αλλά έχουν σημειωθεί μιρκοζημιές καθώς πράγματα έχουν πέσει από τα ράφια και τους τοίχους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ιδιοκτήτη καφετέριας στην περιοχή του Αη Γιάννη του Ρώσου. Ο Νικόλαος Βρανάς μίλησε στο iefimerida για τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε την περιοχή.

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη καφετέριας από την Εύβοια για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ

Όπως λέει: «Ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός που παρόμοιο του δεν θυμάμαι. Πανικοβλήθηκα. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν στο υπόγειο και άρχισε να τρέμει όλη η γη. Τα πάντα μέσα στο κατάστημα έπεσαν στο πάτωμα. Είχε μεγάλη διάρκεια και ένταση. Και έχει κάνει και δύο μετασεισμούς. Η γη τρέμει. Προσπάθησα αρχικά να συνειδητοποιήσω τι γίνεται και στη συνέχεια άρχισα να μαζεύω τα σπασμένα αντικείμενα, τα μπουκάλια και τα ποτήρια από το πάτωμα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αλλά δεν ξέρω τι έχει γίνει στην γύρω περιοχή. Πάντως ήταν φοβερός σεισμός που όμοιό του δεν θυμάμαι».


Πηγή