Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Δημητρακόπουλος στην Corriere: Οι δικαστές πρότειναν στην Καϊλή να ομολογήσει για να αποφυλακιστεί

«Ομολόγησε την ενοχή σου για να αποφυλακιστείς και να ξαναδείς την κόρη σου»: Αυτό φέρεται να πρότειναν οι Βέλγοι δικαστές στην Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, αναφέρει η Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, οι Βέλγοι δικαστές φέρεται να άσκησαν αδικαιολόγητη πίεση στην Εύα Καϊλή, προτείνοντάς την να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση πως θα απελευθερωθεί από τη φυλακή.

«Από την πρώτη στιγμή της πρότειναν να ομολογήσει για να ξαναδεί την κόρη της»

«Από την πρώτη στιγμή, πρότειναν στην Εύα Καϊλή να ομολογήσει την ενοχή της προκειμένου να αποφυλακιστεί και να μπορέσει επιτέλους να ξαναβρεί την κόρη της», λέει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξαπολύοντας μια νέα, βαριά κατηγορία κατά της βελγικής δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, οι δικαστές του Συμβουλίου των Βρυξελλών επανεξέτασαν τις προϋποθέσεις προφυλάκισης για την Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Χάρεν για περισσότερες από 6 εβδομάδες – αποφασίζοντας τελικά να παραμείνει κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα.

Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι
Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι

Επιμένει για την αθωότητά της η Εύα Καϊλή

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πάντα δήλωσε αθώα, λέγοντας στην αστυνομία και στον ανακριτή Μισέλ Κλεζ ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις σχέσεις του Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι, πατέρα της 23μηνών κόρη της, μέσω της ΜΚΟ. Επανέλαβε επίσης πως δεν γνώριζε μέχρι την ημέρα της σύλληψης του συντρόφου της, που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, ότι στο σπίτι τους υπήρχαν 750.000 ευρώ σε μετρητά, 600.000 από τα οποία βρέθηκαν από την αστυνομία στην βαλίτσα που έσερνε ο πατέρας της Καϊλή, Αλέξανδρος, καθώς έφευγε από το ξενοδοχείο Sophitel στις Βρυξέλλες.

Επιμένει ο Δημητρακόπουλος για την Καϊλή: Έγιναν βασανιστήρια στις Βρυξέλλες

Qatargate: Η Εύα Καϊλή καταγγέλλει βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα

Ο σύντροφος της Καϊλή πήρε αμέσως την ευθύνη για όλα, λέγοντας πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν είχε ιδέα για τις δικές του δοσοληψίες, αλλά οι ανακριτές δεν πίστεψαν την εκδοχή του ζευγαριού, αναφέρει η Corriere, πεπεισμένοι πως η Καϊλή ανήκε στο δίκτυο του Παντσέρι και προσπάθησε να τον βοηθήσει να εξαφανίσει τα χρήματα από τις δωροδοκίες.

«Το μεγαλύτερο ψυχολογικό βασανιστήριο, η απομάκρυνση από την κόρη της»

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως μέσα σε έξι εβδομάδες, η ευρωβουλευτής κατάφερε να δει την κόρη της μόνο δύο φορές, την πρώτη την παραμονή των Χριστουγέννων. «Παρά το γεγονός ότι η απομάκρυνση από το παιδί της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό βασανιστήριο, δεν δέχτηκε να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε» λέει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το δημοσίευμα της Corriere della Sera
Το δημοσίευμα της Corriere della Sera

Στις δύο πολύωρες ανακρίσεις, με την δικαστική αστυνομία πρώτα και με τον Κλεζ αργότερα, η Καϊλή επανέλαβες πολλές φορές ότι ποτέ δεν είχε ευνοήσει το Κατάρ ή το Μαρόκο ως ευρωβουλευτής.

Όταν ο δικαστής Κλεζ την ρώτησε σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Τζιόρτζι με τον υπουργό Εργασίας του Κόλπου, Ali Bin Samikh Al Marri, στο ενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s στις Βρυξέλλες, η Καϊλή είπε ότι επρόκειτο για μια επίσημη συνάντηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ακρόασης του Κατάρ στην υποεπιτροπή για τα εργασιακά δικαιώματα στις 14 Νοεμβρίου. Η εισαγγελία σημειώνει ότι στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά σε διαφορετική ώρα, είχαν πάει οι Τζιόρτζι και Παντσέρι: ο τελευταίος είχε μαζί του μια γεμάτη τσάντα φεύγοντας.

«Η Εύα Καϊλή έδωσε μάχη στην αίθουσα του Συμβουλίου»

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα μιας μητέρας που ήταν διεφθαρμένη πολιτικός, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια» συνεχίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην Corriere. «Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό της, η Εύα Καϊλή έδωσε μάχη στην αίθουσα του Συμβουλίου, μιλώντας με αξιοπρέπεια, ξεκάθαρα λόγια και παρέχοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη». «Χωρίς να προσπαθεί να συγκινήσει κανέναν, αλλά μόνο να τους πείσει για την αθωότητά της».

Παρ’ όλα αυτά, «έτρεμε καθώς έλεγε στον δικαστή, που ήταν γυναίκα, για τα βασανιστήρια που υπέστη, όχι στη φυλακή, αλλά στο κελί της αστυνομίας. Αυτό που βίωσε θυμίζει την ταινία ‘Το Εξπρές του Μεσονυχτίου’, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης» προσθέτει ο δικηγόρος της.

Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της;

Ποια είναι όμως η επόμενη νομική κίνηση από την ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή; «Την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Όταν κάποιος συλλαμβάνεται, προστατεύεται άμεσα από το νόμο. Αναρωτιέμαι αν ήταν έτσι και στις Βρυξέλλες».


Πηγή