Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δημοπρασία έργων τέχνης για τους επιζώντες του πύργου Grenfell

Σχεδόν δύο εκατομμύρια λίρες συγκέντρωσε μία δημοπρασία 31 έργων τέχνης που δώρισαν ορισμένοι από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους καλλιτέχνες της Βρετανίας για τους επιζώντες της τραγωδίας στο Grenfell Tower του Λονδίνου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους περίπου 80 άνθρωποι τον Ιούνιο.

Το 24ώροφο κτίριο, όπου διέμεναν μέλη της πολυεθνοτικής κοινότητας του Λονδίνου, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη μέση της νύχτας και πολλοί από τους επιζήσαντες εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

Η φιλανθρωπικού χαρακτήρα δημοπρασία, η οποία διοργανώθηκε αργά χθες το βράδυ από τους Sotheby’s, περιελάμβανε έργα καλλιτεχνών όπως οι Βόλφγκανγκ Τίλμανς, Άντονι Γκόρμλεϊ, Τρέισι Εμιν, Σάρα Λούκας, Μαρκ Γουόλινγκερ και Ρέιτσελ Γουάιτριντ.

Η ιδέα ανήκει στον παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών και συλλέκτη έργων τέχνης Χέιμις Μακάλπιν και στη σύμβουλο τέχνης Κέιτι Χέλερ, που δήλωσαν ότι ο αντίκτυπος της τραγωδίας στο Grenfell ήταν τέτοιος ώστε σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες τους οποίους προσέγγισαν δέχτηκαν αμέσως να δωρίσουν έργα τους.

Τα έσοδα, τα οποία ανέρχονται σε περισσότερες από 1,9 εκατ. λίρες (2,55 εκατ. δολάρια) θα μοιραστούν ισόποσα στις 158 οικογένειες επιζώντων πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

localStorage.clear();


Πηγή