Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δημοσκόπηση: Ο Ντε Σάντις προηγείται του Μπάιντεν σε δύο πολιτείες-κλειδιά για τις εκλογές του 2024

Προβάδισμα του Ρεπουμπλικανού Ρον Ντε Σάντις έναντι του Τζο Μπάιντεν, σε δύο πολιτείες που ο Τραμπ θα έχανε στις εκλογές του 2024, δείχνει τελευταία δημοσκόπηση.

Ο Ντε Σάντις, Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, προηγείται του Μπάιντεν στην Αριζόνα και την Πενσυλβάνια, δύο βασικές πολιτείες για την μάχη των προεδρικών εκλογών του 2024, ρίχνωντας μπαρούτι στις γραμμές του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τον ιδανικότερο υποψήφιο που θα αναμετρηθεί με τους Δημοκρατικούς.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Η έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Opinion Strategies από τις 11 έως τις 13 Απριλίου διαπιστώνει ότι σε μια υποθετική αναμέτρηση μεταξύ του Μπάιντεν και του Ντε Σάντις στην Αριζόνα και την Πενσυλβάνια, ο κυβερνήτης της Φλόριντα θα βγει πρώτος, ενώ ο Μπάιντεν θα κέρδιζε τον Τραμπ σε μια αντίστοιχη μάχη στήθος με στήθος και στις δύο πολιτείες.

Στην Πενσυλβάνια, ο Ντε Σάντις προηγείται του Μπάιντεν με διαφορά 3 μονάδων, 45% έναντι 42%, ενώ ο Τραμπ υπολείπεται του εν ενεργεία προέδρου κατά 4 μονάδες, 42% έναντι 46%.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι στην Αριζόνα, ο Ντε Σάντις θα κέρδιζε τον Μπάιντεν με 48% έναντι 42%, ενώ ο Τραμπ θα έχανε οριακά από τον εν ενεργεία πρόεδρο 44% έναντι 45%.

Στην αναμέτρηση του 2020, ο Τραμπ έχασε την Αριζόνα από τον Μπάιντεν με μια ελάχιστη διαφορά μικρότερη από 11.000 ψήφους, ήτοι 49,39% έναντι 49,01%.

Οι κάτοικοι της Πενσυλβάνια τάχθηκαν επίσης υπέρ του Μπάιντεν, στις τελευταίες εκλογές, όπου κέρδισε τον Τραμπ με 50,01% έναντι 48,84%. Ο 76χρονος Τραμπ αμφισβήτησε τα αποτελέσματα και των δύο πολιτειακών εκλογών με αποτυχημένες αγωγές, αναφέρει η Νew York Post.

Η δημοσκόπηση ενισχύει τους ισχυρισμούς των συμμάχων του Ντε Σάντις ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα είναι πιο ικανός υποψήφιος για τους Ρεπουμπλικανούς από τον Τραμπ.

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics, ωστόσο, δείχνει ότι ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει ένα επιβλητικό προβάδισμα έναντι όλων των πιθανών αντιπάλων του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του 2024, συμπεριλαμβανομένου του Ντε Σάντις, τον οποίο κερδίζει με 52,3% έναντι 23,5%.

Η μάχη για την υποψηφιότητα

Ο Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει 34 κατηγορίες στο Μανχάταν για την φερόμενη παραποίηση επιχειρηματικών στοιχείων που σχετίζονται με παράνομες πληρωμές «catch and kill» σε ένα σχέδιο για την αποσιώπηση αρνητικών ιστοριών για τον ίδιο κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο το 2024 τον Νοέμβριο.

Ο Ντε Σάντις αναμένεται να δηλώσει την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του 2024 του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κάποια στιγμή τον Μάιο.

Ο 80χρονος Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, αλλά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επίσημα την εκστρατεία του.

Ο Τραμπ απέρριψε τη δημοσκόπηση την Κυριακή: «Η Public Opinion Strategies (POS) προσπαθούσε απεγνωσμένα επί μέρες να προωθήσει αυτή την ψεύτικη δημοσκόπηση σε άλλα καταστήματα. Αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τους δεσμούς τους με άλλους υποψηφίους του 2024 και δεν έδιναν στη δημοσιότητα τις διασταυρούμενες καρτέλες (δεδομένα) τους. Πραγματικά μια δημοσκόπηση POS», έγραψε ο λογαριασμός «Trump War Room» στο Twitter.

Η Public Opinion Strategies πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 500 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους τόσο στην Αριζόνα όσο και στην Πενσιλβάνια.


Πηγή