Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Δημοσκόπηση Alco: Ο Μητσοτάκης διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών

Ξεκάθαρο προβάδισμα με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον δείκτη αξιοπιστίας, αποτυπώνει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Χθες, στο πρώτο μέρος της μέτρησης της κοινής γνώμης της Alco, η ΝΔ κατέγραψε άνοιγμα της ψαλίδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 8,3% έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Δημοσκόπηση Alco: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ, διαφορά 8,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ -Το 82% φοβάται την εγκληματικότητα

Σήμερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο επικεφαλής της Alco Κώστας Παναγόπουλος παρουσίασε το β’ μέρος στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει της εμπσιτοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών σε σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», το 31% των πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός διευρύνει το ποσοστό στο πρόσωπό του, κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Όπως ανέφερε ο δ.σ. της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, η ενίσχυση της αξιοπιστίας τους πρωθυπουργού ακολουθεί ουσιαστικά την αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει πλέον το 8,3%.

Ακολουθούν
ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος
Ανδρουλάκης με 8% και ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο
Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, όσο και ο
Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ τον Γιάνη
Βαρουφάκη επιλέγει το 3%.

Παράλληλα,
ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται
ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα για να
αντιμετωπίσει και επιμέρους τομείς και
ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 32% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα

Στα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος να τα χειριστεί με ποσοστό 43% έναντι μόλις 17% του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά (13 ποσοστιαίων μονάδων) μεταξύ των δύο πολιτικών στην εν λόγω μέτρηση.


Πηγή