Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Δημοσκόπηση Marc: Σε ποια αγαθά «καίνε» περισσότερο οι αυξήσεις -Αγχος για ενεργειακή κρίση-ακρίβεια

Με τα κοινωνικά θέματα ασχολείται το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης Marc για τον AΝΤ1.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, αφορούσε- μεταξύ άλλων- στο πώς βλέπουν οι πολίτες το 2022 όσο αφορά στα οικονομικά του νοικοκυριού τους αλλά και της χώρας και την πορεία της πανδημίας, την έκρηξη της ακρίβειας αλλά και την ενεργειακή κρίση.

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 27%

Δημοσκόπηση Interview: Υψηλό προβάδισμα 11,2% της ΝΔ -«Όχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες

Οι προσδοκίες για το 2022

Σχετικά με τις προσδοκίες για το 2022, οι πολίτες φαίνεται πως δεν βλέπουν θετικές εξελίξεις τόσο στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο, θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022, βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας.

δημοσκόπηση MARC

Περισταστιακή ή όχι η ενεργειακή κρίση;

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, περίπου 8 στους 10 πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό και θα διαρκέσει περισσότερο.

δημοσκόπηση MARC

Σε ποια αγαθά «καίνε» περισσότερο οι αυξήσεις;

Η ακρίβεια είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί πολύ τους πολίτες με την αύξηση στις τιμές του ρεύματος να προβληματίζει το 55%.

Τη δευτερη θέση παίρνει η αύξηση στα αγαθά, τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ με 52%. Καύσιμα αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης είναι στις επόμενες θέσεις με 40,8% και 37,4% αντίστοιχα.

δημοσκόπηση MARC
δημοσκόπηση MARC

Σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση τα μέτρα για την ακρίβεια;

Με πολύ μικρή διαφορά, το 49% των πολιτών πιστεύουν πως τα μέτρα για την ακρίβεια έχουν τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο 8 στους 10 κρίνουν τα μέτρα ανεπαρκή για την καταπολέμησή της.

δημοσκόπηση MARC
δημοσκόπηση MARC

Δίνονται όσα αντέχει ο προϋπολογισμός ή θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα;

Το 58% των πολιτών πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός.

δημοσκόπηση MARC

Δείτε το βίντεο με τη δημοσκόπηση στον ΑΝΤ1:


Πηγή