Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Δημοσκόπηση Metron για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Μάχη» Αχτσιόγλου με Κασσελάκη, ποιος προηγείται, τα σενάρια β’ γύρου

Υπόθεση για δύο, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, θα είναι οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως δείχνει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για το Mega.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Τα στοιχεά της ανέλυσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς,

Στο ευρύ κοινό, η Έφη Αχτσιόγλου έχει καθαρό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο μειώνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ερωτούνται εκείνοι που θα πάνε να ψηφίσουν – και άρα θα κρίνουν το αποτέλεσμα – τότε ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Στην προτίμηση για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,

  • Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται επίσης η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%
  • Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.
  • Ωστόσο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Σενάρια β’ γύρου

Σε περίπτωση που η εκλογή προέδρου κριθεί στον δεύτερο γύρο, τότε η έρευνα της Metron Analysis δείχνει τα εξής:

  • Στο σύνολο των ερωτηθέντων η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52% έναντι 25% του Στ. Κασσελάκη.
  • Στους ψηφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου συτγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στ. Κασσελάκη.
  • Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 45% έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Οδηγός για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Πού και πώς ψηφίζετε, τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Δημοτικότητες υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, στη δημοσκόπηση αποτυπώνονται ποιοτικά στοιχεία για τη διακυβέρνηση της χώρας, για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές.


Πηγή