Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ με προβάδισμα 18 μονάδων -Καθαρά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, στο 12,5% το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 18 μονάδων διατηρεί η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πανελλαδική μέτρηση, που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Σία Κοσσιώνη, ο διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου η ΝΔ παραμένει στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, καθώς συγκεντρώνει 33% (έναντι 33,1%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπά» μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και περνά στην δεύτερη θέση με 15%.

Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει πάνω από μία μονάδα, και κινείται στο 12,5% παρότι ήλπιζε να κεφαλαιοποιήσει την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Ελληνική Λύση, η οποία κέρδισε μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και προσπέρασε το ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Pulse – Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων καθώς συγκεντρώνει 28,5% έναντι 13% του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 11% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 8%, ΚΚΕ 7,5%. Νίκη, Πλεύση από 3%, Σπαρτιάτες και Ν¨εα Αριστερά με 2,5%, Μέρα25 με 2% και Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%. Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,5% ενώ συνολικά η γκρίζα ζώνη είναι στο 14%.

Δημοσκόπηση Pulse -Κατανομή αναποφάσιστων

Στην σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 33% στη ΝΔ, (σχεδόν όσο είχε πάρει στις εκλογές του 2019) και προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%/ Εντός Βουλής είναι η Νίκη και η Πλεύση με 3,5% και ακριβώς στο όριο η Νέα Αριστερά με 3%, όσο και οι Σπαρτιάτες. Το Μέρα25 κινείται στο 2,5%, ενώ η Φωνή Λογικής (Αφρ. Λατινοπούλου) και οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου κινούνται στο 1,8%.

Δημοσκόπηση Pulse: Απορρίπτει το 51% την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές

Η πρόταση του Στ. Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 51% την αντιμετωπίζουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 35% που την βλέπει θετικά και μάλλον θετικά.

Δημοσκόπηση Pulse: Ναι σε προανακριτική για τα Τέμπη

Αντιθέτως το 61% βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ σε μορφή PDF:


Πηγή