Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Δημοτικές εκλογές: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν οι κάλπες, πότε δίνεται παράταση

Στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου προσέρχονται οι πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023.

Οι εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου είναι για την ανάδειξη
των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών αρχών της χώρας Η ψηφοφορία στις αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές Εκλογές θα διαρκέσει από 07.00 το πρωί έως και τις 19.00 το απόγευμα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι!

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Χρήσιμος οδηγός με όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει παρουσιάσει εγκύκλιο με πληροφορίες και οδηγίες για την προετοιμασία και διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου καθώς και της 15ης Οκτωβρίου, αν σε κάποιες περιοχές απαιτηθεί επαναληπτική διαδικασία.

Πότε δίνεται παράταση στις κάλπες για τις Δημοτικές εκλογές

Οι πολίτες στις Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουν έως τις 19:00 το απόγευμα, ωστόσο αν και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και η ώρα λήγει, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία για ακόμα δύο ώρες.

Σε περίπτωση διακοπής της διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, για οποιονδήποτε λόγο, η ψηφοφορία παρατείνεται με συμφωνία και του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής, για χρονικό διάστημα ίσο με την διακοπή τους.

Παράλληλα, σε ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία και πέραν των δύο (2) ωρών της εκλογικής διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των παρόντων εκλογέων.


Πηγή