Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δημοτικές εκλογές 2019: Κουράκης –Λαμπρινός στο δεύτερο γύρο για το Δήμο Ηρακλείου

Δημοτικές εκλογές 2019: Κουράκης –Λαμπρινός στο δεύτερο γύρο για το Δήμο Ηρακλείου

Με καταμετρημένο το 41.44% των αποτελεσμάτων στο Δήμο Ηρακλείου, οι υποψήφιοι που όπως όλα δείχνουν περνούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών είναι ο Γιάννης Κουράκης με ποσοστό 36.00% και ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Λαμπρινός με 24.96%. Στις πρώτες δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» Γιάννης Κουράκης τόνισε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισες που μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη. Είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη. Οι θέσεις και το πρόγραμμα μας είχαν μια ευρεία αποδοχή. Η ψήφος των Ηρακλειωτών, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντί τους. Θα ανταποδώσουμε πλήρως την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας ανέδειξαν πρώτη και πλειοψηφούσα παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους εθελοντές της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» ενώ πρέπει να τονίσω ότι έκαναν μια καταπληκτική εκστρατεία. Συγχαίρω και τους συνυποψήφιους μου για ποιότητα του προεκλογικού αγώνα. Η υψηλή ποιότητα αποτελεί και ένα κεφάλαιο για την επόμενη μέρα για το Ηράκλειο., Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που είμαι σίγουρος ότι θα τον ολοκληρώσουμε την επόμενη Κυριακή. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να πάμε και θα πάμε μαζί, για να εδραιώσουμε αυτό που κερδίσαμε, την ενότητα για το καλό της πόλης. Γιατί πρέπει η στασιμότητα που κυριάρχησε τα τελευταία πέντε χρόνια να σταματήσει, δηλαδή πάμε για μια πολιτική αλλαγή».

Ο κ. Λαμπρινός, επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τις δημότισσες και τους δημότες που τίμησαν με την ψήφο τους την ανεξάρτητη «Δύναμη Πολιτών» καθώς και όλους πολίτες που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία ό,τι και να επέλεξαν και τους καλώ να συμμετέχουν εκ νέου την επόμενη Κυριακή. Ευχαριστώ επίσης τους ανθυποψηφίους μου για τη συμβολή της διατήρησης αυτού του εξαιρετικού κλίματος και προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας. Ευχαριστώ επίσης τους υποψήφιους της Δύναμης Πολιτών για τον έντιμο αγώνα που έδωσαν και συγχαίρω όλους ανεξαιρέτως που είχαν το θάρρος να συμμετέχουν σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είμαστε υπερήφανοι για το υψηλό ποσοστό του συνδυασμού μας το οποίο μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα είμαστε τελικά οι νικητές την επόμενη Κυριακή. Το πετύχαμε χωρίς κανένα κομματικό ή άλλο μηχανισμό πίσω μας και παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε. Θέλω να ξέρουν οι δημότισσες και οι δημότες ότι ξέρω τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους στην πόλη αλλά και στα χωριά μας και είμαι εδώ για να δώσουμε λύσεις μαζί. Τις επόμενες ημέρες είναι αυτονόητο ότι θα μιλήσω και με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, όχι στη βάση κατανομής αξιωμάτων, αλλά στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Στην πλατιά συμμαχία που θα πάει μπροστά το Ηράκλειο, δεν περισσεύει κανείς. Την Κυριακή όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για το τι Ηράκλειο θέλουμε. Πιστεύω πως θα είμαστε οι τελικοί νικητές την επόμενη Κυριακή».

Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση μετάδοσης αποτελεσμάτων που παρατηρείται: «Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει καμία ευθύνη, το επιτελείο που εργάζεται στο Πολύκεντρο μόλις πάρει το αποτέλεσμα από τον αγγελιοφόρο το μεταδίδει στην Περιφέρεια. Κατά συνέπεια ουδεμία ευθύνη βαρύνει το Δήμο Ηρακλείου για την βραδύτητα των μεταδόσεων των αποτελεσμάτων» ενώ σε ότι αφορά επικεφαλής παρατάξεων που άφησαν αιχμές για την μετάδοση των αποτελεσμάτων προς την Περιφέρεια σημείωσε: «Τους συμβουλεύω να πάνε στο Πολύκεντρο να δουν πως εξελίσσεται η διαδικασία».

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

  • τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019
  • τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019
  • τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή