Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και βουλευτών | ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλευτές και βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή για τη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η Διάσκεψη, που συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Εθνοσυνέλευση της Σλοβενίας, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Παρασκευή στις 10 Δεκεμβρίου από τις 10:30 έως τις 16:15 (ώρα Ελλάδας).

Βουλευτές και ευρωβουλευτές Θα συζητήσουν τις σχέσεις με χώρες εκτός ΕΕ και την πρόταση για το σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Οι εκπρόσωποι θα επικεντρωθούν στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, ιδιαίτερα στη συνεργασία με τρίτες χώρες μέσω εταιρικών σχέσεων για τη μετανάστευση. Η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων και η συμμόρφωση με τα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συζήτησης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμά ότι η σταθερή συνεργασία και επικοινωνία με τα εθνικά κοινοβούλια εντός και εκτός ΕΕ, είναι βασικός παράγοντας ανάπτυξης ουσιαστικών δεσμών και χάραξης πολιτικής γραμμής. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και αυτή η Διάσκεψη για ένα από τα κρισιμότερα ευρωπαϊκά θέματα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Διάσκεψη, εδώ.


Πηγή