Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Διάσταση απόψεων Τσίπρα - Τσακαλώτου για την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Διάσταση απόψεων Τσίπρα – Τσακαλώτου για την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από τη ΚΕ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποφασισθεί σε συνεννόηση και με τους συντρόφους μας που στη πορεία προς το συνέδριο θα ενσωματωθούν οργανικά και ισότιμα στο κόμμα μας».

«Και στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), πρόσθεσε, «θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να αποφασίσουμε τη πρόταση για τη προσθήκη στην ονομασία που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο».

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι θα μπορούσε να ζητηθεί και η γνώμη των μελών για το ζήτημα αυτό, όμως σχολίασε «πως αυτό θα είχε νόημα μόνο αν αποτελούσε ζήτημα μείζονος πολιτικής διαφωνίας και στο βαθμό που αυτή δεν έχει προκύψει έως τώρα και δεν θα προκύψει, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος».

Αντίθετα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε στην ομιλία του ότι δεν θεωρεί μείζον θέμα την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν θεωρώ ότι είναι το μείζον, δεν μου αρέσει πολύ το συμμαχία γιατί συμμαχίες κάνουμε προεκλογικά, θα προτιμούσα να έχει τη λέξη συσπείρωση θα προτιμούσα επίσης να έχει μια αναφορά στο πράσινο της οικολογίας όχι το άλλο, αλλά θα το συζητήσουμε στην ΚΕΑ».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το κείμενο του απολογισμού «εξαιρετικό» σημειώνοντας πως «δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο παγκοσμιως».

Για τα οργανωτικά είπε «οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να φέρουν λύσεις κ να συνθέσουν», ενώ σημείωσε «Κάποιος με ρώτησε αν φοβάμαι ότι θα χάσω την αριστερή μου αριστερή μου ταυτότητα.

Εγώ απάντησα πως ένας αριστερός πάντα φοβάται γιατί το σύστημα προσπαθεί να τον κάνει πιο δεξιό, αλλά δεν έχω φοβικά σύνδρομα».

 


Πηγή