Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Διαβεβαιώσεις προς τις επιχειρήσεις ζητά η Aston Martin

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin κάλεσε σήμερα τους πολιτικούς να δώσουν άμεσα διαβεβαιώσεις στις επιχειρήσεις προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν ύστερα από τις πρόωρες εκλογές, από τις οποίες δεν προέκυψε αυτοδύναμο κόμμα στο κοινοβούλιο.

«Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά την ανάγκη για ταχεία και αποφασιστική κατεύθυνση πολιτικής για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη καθώς και να διασφαλιστεί η παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της βρετανικής οικονομίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Πάλμερ σε σημερινή ανακοίνωση σύμφωνα με το reuters.

«Πρέπει να υπάρξει άμεσα σαφήνεια για τη σχέση μας με την Ευρώπη μαζί με τις ευρύτερες διαβεβαιώσεις στους βασικούς εμπορικούς μας εταίρους ότι η Βρετανία παραμένει ένα δυναμικό και εύρωστο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), που κάλεσε τους Βρετανούς πολιτικούς να οργανωθούν και να σχηματίσουν μια λειτουργική κυβέρνηση για να προστατεύσουν την οικονομία.

«Είναι μια σοβαρή στιγμή για τη βρετανική οικονομία. Η προτεραιότητα πρέπει να είναι για τους πολιτικούς να βάλουν τάξη στα του οίκου τους και να σχηματίσουν μια λειτουργική κυβέρνηση, να καθησυχάσουν τις αγορές και να προστατεύσουν την ανθεκτική μας οικονομία», ανέφερε η Κάρολιν Φέρνμπερν, γενική διευθύντρια του CBI σε ανακοίνωση.

«Για την επόμενη κυβέρνηση, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική η ανάγκη και η ευκαιρία να υπάρξει μια ανοικτή, ανταγωνιστική και δίκαιη οικονομία μετά το Brexit που να λειτουργεί υπέρ όλων σε όλα τα έθνη και τις περιοχές».

localStorage.clear();


Πηγή