Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Διατηρεί την ελληνικότητά του ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας

Σταθμό στην εκατόχρονη και πλέον ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας αποτέλεσε το Σάββατο 26 Αυγούστου, η ψήφιση του νέου καταστατικού του αθλητικού σωματείου της παραθαλάσσιας πόλης της Αίγυπτου, που έχει συνδέσει την παρουσία της με τον ελληνισμό και την παροικία.

Με την ψηφοφορία αυτή, και μάλιστα με τουλάχιστον 50 ψήφους παραπάνω από τους απαιτούμενους από τη διαδικασία, ο ΕΝΟΑ μπόρεσε και διατήρησε την ελληνικότητά του, όπως με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εδμόνδος Κασιμάτης, αποδεικνύοντας στις αρμόδιες αρχές τη σύνδεση που έχει ο ΕΝΟΑ με την Ελλάδα, ανήκοντας και συμπεριλαμβανόμενος στην συνθήκη του Μοντρέ και στις διακρατικές συμφωνίες του 1937 και του 1949. Ο κ. Κασιμάτης, τώρα πλέον και ως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, δεν κρύβει τη μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι διασώθηκε πλήρως η ελληνικότητα του σωματείου.

Ο πρόεδρος του ΕΝΟΑ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ευχαρίστησε όλους όσοι από τα τακτικά μέλη προσήλθαν και ψήφισαν στην απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία και ιδιαιτέρως τους Καϊρινούς μέλη του ΕΝΟΑ, που έφτασαν στην Αλεξάνδρεια για τον ίδιο σκοπό. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι πραγματικά στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τον ΕΝΟΑ και γενικότερα τον αιγυπτιώτη ελληνισμό και δη αλεξανδριανό ελληνισμό.

localStorage.clear();


Πηγή