Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Διαφωνία μετεωρολόγων για τον καιρό της Πρωτομαγιάς -Πού και πότε θα βρέχει

Θα συνεχίσουν τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, με αποτέλεσμα ο αίθριος καιρός να δώσει την θέση του σε βροχές και καταιγίδες στο τέλος της εβδομάδας και ειδικότερα την Πρωτομαγιά.

Το κύμα κακοκαιρίας που σημειώθηκε την Τετάρτη (26/4), στη χώρα, θα αρχίσει από σήμερα να εκτονώνεται σιγά σιγά προς το ανατολικό Αιγαίο. Στην περιοχή αυτή σημειώνονται μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μαρουσάκης: Βελτίωση του καιρού από σήμερα

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αίθριος καιρός θα επικρατήσει στα περισσότερα τμήματα της χώρας την Πέμπτη (27/4), ενώ κατά το απόγευμα θα σημειωθεί θερμική αστάθεια και θα σημειωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν βορειοδυτικοί που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρο θα προσεγγίσει σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα, τους 20-23 βαθμούς κελσίου.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, ο καιρός στην Αττική έχει βελτιωθεί, η ηλιοφάνεια θα βελτιωθεί με λίγες τοπικές νεφώσεις, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο άνεμος θα είναι βορειοδυτικός 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 22-23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει συννεφιές, ενώ αργότερα μέσα στη μέρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Ο άνεμος θα είναι βορειοδυτικός 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειωθεί κοντά στους 18 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή (28/4), θα σημειωθούν ήπιες καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας, ενώ στις Σποράδες, στην Εύβοια και τη Χαλκιδική, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα κυριαρχήσει ο βορειοδυτικός άνεμος, αλλά ο καιρός δεν αναμένεται να προβληματίσει. Το Σάββατο (29/4) θα παρατηρηθεί το ίδιο καιρικό μοτίβο.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά -Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Κυριακή (30/4), η αστάθεια θα γίνει πιο έντονη, σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα και ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά, θα συναντήσουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, σε πολλές περιοχές της επικράτειας κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, χωρίς όμως η θερμοκρασία να μεταβληθεί σημαντικά, σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου χαρακτήρισε «καλούτσικο» τον καιρό της Πρωτομαγιάς. Είπε ότι θα υπάρξουν κάποια περάσματα από τοπικές μπόρες και καταιγίδες, ωστόσο δεν θα έχουν διάρκεια.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, λίγη περισσότερη συννεφιά σε σχέση με την Κυριακή θα επικρατεί την 1η Μαΐου στη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει βροχές από το πρωί. Ίσως κάποιες τις πρωινές ώρες να πέσουν στη δυτική Ελλάδα, αλλά εκεί ενδέχεται να ανοίξει πιο γρήγορα ο καιρός.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη, στο εσωτερικό θα βγάλει κάποια σύννεφα και θα υπάρξουν περάσματα από τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Δεν θα έχουν ωστόσο διάρκεια.

Σε γενικές γραμμές, ο καιρός θα είναι καλούτσικος και τοπικά άστατος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού:


Πηγή