Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Διεμφυλικό 9χρονο κορίτσι στο εξώφυλλο του National Geographic

«Το καλύτερο πράγμα με το να είμαι κορίτσι, είναι ότι δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι»! Αυτή δεν είναι μια δήλωση που την κάνει κάποια γυναίκα μεγάλη σε ηλικία και σίγουρα δεν είναι μια τυχαία δήλωση που σύντομα θα ξεχαστεί.

Η δήλωση αυτή είναι της 9χρονης Έιβερι Τζάκσον (Avery Jackson) από το Κάνσας των ΗΠΑ και είναι ο υπότιτλος στο ιστορικό εξώφυλλο του National Geographic που για πρώτη φορά φιλοξενεί ένα διεμφυλικό άτομο.

cover0117_subscriber_1aeb85570ae23889cfe12f51b3c0feec.nbcnews-ux-2880-1000

Το τεύχος Ιανουαρίου του 2017 του περιοδικού «φιλοξενεί» το μικρό αυτό κορίτσι, το οποίο ποζάρει με τίτλο «Gender Revolution» (Η επανάσταση του φύλου).

7723659_G

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Έιβερι είναι η τέλεια επιλογή γι’ αυτό το ιστορικό ορόσημο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένειά της μικρής υποστηρίζει τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων εδώ και χρόνια.

rainbow

Σε μια σειρά από βίντεο στο YouTube και το Glaad, τόσο η ίδια η Avery όσο και η μητέρα της αφηγούνται την ιστορία της. Ο πατέρας της, Τιμ Τζάκσον, ισχυρίστηκε στους New York Times πώς το να μεγαλώνεις ένα παιδί τρανσέξουαλ είναι το ίδιο με το να μεγαλώνεις οποιοδήποτε παιδί. Ο ρόλος του γονιού, όπως ανέφερε, δεν αλλάζει.

«Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό: αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε αγάπη στους άλλους» έγραψε στους New York Times, προσθέτοντας: «Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. Αγαπώ την κόρη μου γι’ αυτό που είναι χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Άλλωστε, αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;».


Πηγή