Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Διμερής συνάντηση Κοτζιά με τον γεωργιανό ομόλογό του

Ζητήματα που άπτονται των σχέσεων της Γεωργίας με την Βορειοατλαντική Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος» ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ με τον Γεωργιανό ομόλογό του, Μίχειλ Γιανελίντζε.

Ο Γεωργιανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συμβολή της στην προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Γεωργίας και με αφορμή την συμπλήρωση, εντός του 2017, 25 ετών από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Κοτζιά για πραγματοποίηση επίσκεψης στην Τιφλίδα.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στους κοινούς μακραίωνους διμερείς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και πρότεινε τρόπους διεύρυνσης της ακαδημαϊκής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο κρατών, επισημαίνοντας τη βούληση της Ελλάδας να παράσχει υποτροφίες προς Γεωργιανούς φοιτητές. Έκανε δε αποδεκτή την πρόταση του ομόλογού του για πραγματοποίηση επίσκεψης στη Γεωργία κατά το αμέσως προσεχές διάστημα και εξέφρασε τη θερμή υποστήριξή της Ελλάδας στις προσπάθειες της Γεωργίας με σκοπό τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων εισόδου στον χώρο Σένγκεν για τους πολίτες της.

 


Πηγή