Κυριακή , 6 Ιούλιος 2025

Διυπουργική συντονιστική σύσκεψη λόγω του καύσωνα από το υπ. Πολιτικής Προστασίας -Τι αποφασίστηκε

Διυπουργική -συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αφορμή οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από σήμερα και έως την Τετάρτη στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου το πρωί.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

  • Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε κατάσταση επιφυλακής σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα τα Υπουργεία Υγείας, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιούν περιπολίες και θα έχουν σε ετοιμότητα τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα εφόσον χρειαστεί.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα η ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων (μηχανήματα έργου, υδροφόρες, εθελοντικές ομάδες), καθώς και η Δασική Υπηρεσία.
  • Επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, το ΕΚΑΒ καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Η Τρίτη η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα -Πού θα φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω του καύσωνα: «Ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες»


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Χατζηδάκης: Με συγκεκριμένα βήματα, χωρίς πολλές φωνές, ενισχύουμε την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς

Στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς στάθηκε ο αντιπρόεδρος …

Daily-News.GR