Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Προφυλακίστηκαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι -Ανάμεσά τους και ο «Αθηναίος»

Στη φυλακή οδηγούνται άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, όπως είχε συμβεί με τους έξι συγκατηγορουμένους τους τα προηγούμενα 24ωρα.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι και ο 25χρονος, ο επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», ο οποίος έχει υποδειχθεί από τους συγκατηγορούμενούς του ως ο άνθρωπος που μαχαίρωσε στο πόδι τον Άλκη. Ο ίδιος, ωστόσο, υποστηρίζει πως ήταν παρών στην επίθεση αλλά δεν συμμετείχε. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο ίδιος δήλωσε ακόμα, στην απολογία του, ότι κυνήγησε έναν από τους φίλους του Άλκη που αποχώρησε από την πολυκατοικία στην οδό Γαζή, αλλά αρνείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε τον 19χρονο.

Φωτιογραφία: makthes
Φωτιογραφία: makthes

Ο 22χρονος Έλληνας ο όποιος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε από το όχημα και έφτασε κοντά στο σημείο όταν είχε τελειώσει το συμβάν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 23χρονος που ήταν συνοδηγός ανέφερε ότι αποβιβάστηκε από το όχημα, ωστόσο δεν συμμετείχε στην επίθεση καθώς δεν απομακρύνθηκε από αυτό.

Φωτογραφία: GRTimes
Φωτογραφία: GRTimes

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 20 χρονών. Ισχυρίστηκε ότι εξήλθε από το ίδιο αυτοκίνητο αλλά παρέμεινε περιμετρικά αυτού και δεν πλησίασε καν στο σημείο.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου

«Με απόφαση και της ανακρίτριας και της εισαγγελέως κρίθηκαν και οι τέσσερις προφυλακιστέοι. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανάκριση καθώς υπάρχουν παραγγελίες και για άλλες ανακριτικές πράξεις. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και τα αποτελέσματα των ανακριτικών πράξεων, πιστεύω, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα στο σύνολο της δικογραφίας» αναφέρει η δικηγόρος του 23χρονου Κική Μπακιρτζίδου.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο αναφορικά με τον 25χρονο, η δικηγόρος Κική Μπακιρτζίδου ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε, η ανάκριση είναι μυστική και οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε αυτή την υποχρέωση που έχουμε για την προστασία όλων και την ανακάλυψη της αλήθειας. Δεν θα μπορέσω να σας πω τίποτα παραπάνω και πολύ περισσότερο αυτά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πρέπει να το καταλάβετε ότι είναι για το καλό της υπόθεσης, για τους γονείς του Άλκη, για την οικογένειά του, για τον ίδιο, για τους κατηγορουμένους και πάνω από όλα για την αλήθεια. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, βλέπετε ότι η υπόθεση ψάχνεται πάρα πολύ και σε βάθος, υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν αλλά σύντομα πιστεύω ότι θα δοθούν απάντηση σε όλα».

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 20χρονος Αλβανός

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις Αρχές έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Στα ίχνη του «Ντίνου» η ΕΛ.ΑΣ. -Το 12ο πρόσωπο

Tην ίδια ώρα, έρευνες πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 12ου υπόπτου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Αν και για την ώρα οι Αρχές δεν έχουν φτάσει στη σύλληψη του 12ου προσώπου που εμπλέκεται στη φονική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την ταυτότητα του ατόμου αυτού.

Σύμφωνα με το Mega, το 12ο πρόσωπο, ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος το μοιραίο βράδυ, ονομάζεται «Ντίνος», είναι Έλληνας ηλικίας 25 ετών, έχει ύψος περίπου 1.80 μ. και γένια.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τα όσα δήλωσε στην απολογία του ο 21χρονος Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής, που, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, είναι εκείνος που κρατούσε το δρεπάνι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει άλλα στοιχεία για το 12ο πρόσωπο, ενώ και ο 21χρονος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει το επίθετό του.


Πηγή