Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

Τι έγινε τη δεύτερη μέρα της δίκης του Αλκη Καμπανού

Χθες, δεύτερη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, έγινε η κλήρωση των ενόρκων. Έπειτα οι 12 κατηγορούμενοι δήλωσαν τα στοιχεία τους στο δικαστήριο και ακολούθησε η ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η στιγμή που επικράτησε ένταση -Αποδοκιμασίες και αψιμαχίες

Διεκόπη για αύριο η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού -Αρνούνται ότι τον χτύπησαν οι 12 κατηγορούμενοι

Οι συλληφθέντες παραπέμπονται σε δίκη για τις εξής πράξεις: Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, οι 12 κατηγορούμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν. Και οι 12 παρότι παραδέχτηκαν ότι ήταν παρόντες στο συμβάν αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό. Τέσσερις εξ αυτών δε, ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής και των δικηγόρων της υπεράσπισης. Μάλιστα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε προφορικά μήνυση σε βάρος των 12 κατηγορουμένων ζητώντας την επέκταση των κατηγοριών και για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων.

Έπειτα οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους. Ο κάθε ένας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος τον οποίο εκπροσωπεί δεν ήταν αυτός που κατάφερε τα δολοφονικά χτυπήματα στον Άλκη. Ορισμένοι εξ αυτών ζήτησαν να προβληθούν κατά την ακροαματική διαδικασία τα βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης ενώ ο δικηγόρος του 12ου κατηγορούμενου προσκόμισε μία μακέτα από το σημείο της δολοφονίας.

Και χθες οι 12 κατηγορούμενοι αποδοκιμάστηκαν έντονα τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρησή τους από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από πλήθος που συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια Καμπανού.


Πηγή