Τετάρτη , 16 Ιούλιος 2025

Δραγασάκης: Τρία δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η κυβέρνηση θα δεσμεύσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβεβαίωσε ότι «όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα ΦΠΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα αυξάνεται η δυνατότητα για πρόσθετες, στοχευμένες και πάλι, δράσεις στη φορολογία, ενώ παρατήρησε: «Προ κρίσης, τα φορολογικά έσοδα ήταν διαχρονικά πολύ χαμηλά.

Φόρους πλήρωνε «όποιος ήθελε» και λιγότερο απ’ όλους οι πλούσιοι. Αυτό μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Πρέπει, πλέον, να διατηρούμε ένα ορισμένο επίπεδο φορολογικών εσόδων. Μπορούμε όμως να δράσουμε στοχευμένα».

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Αύξηση του προϋπολογισμού για το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» -Ζαχαράκη: Επένδυση στο μέλλον

Εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού για τη δράση «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» στα 182,1 εκατ. ευρώ, …

Daily-News.GR