Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δυσμενείς μεταθέσεις μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν

Δυσμενείς μεταθέσεις είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, η οποία αιφνιδίασε τον αστυνομικό φρουρό.

Το πρωί μετατέθηκαν εξαιτίας του συμβάντος, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού – Φιλοθέης, όπου ανήκε ο αστυνομικούς φρουρός της πρεσβείας καθώς και ο ίδιος ο φρουρός.

Ο διοικητής του τμήματος μετατέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών, που θεωρείται δυσμενής μετάθεση, ενώ ο αστυνομικός φρουρός στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με ανακοίνωση του, διαψεύδει συνδικαλιστή, αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος δήλωσε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολές να μην αντιδρούν σε περίπτωση επιθέσεων και απλώς να ειδοποιούν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τονίζει ότι όλα καθορίζονται από συγκεκριμένα υπηρεσιακά σχέδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Δεν απηχούν – σε καμία περίπτωση – τη θέση και τις εντολές της Ηγεσίας οι σημερινές δηλώσεις αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες έχουν δοθεί σε αστυνομικούς οι εντολές: “…σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια…”.

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης».

Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση σε δηλώσεις του αντιπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, Γιώργου Δελιτζάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus FM, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: ««Πριν από δύο μήνες είχε γίνει συγκέντρωση προσωπικού στην υπηρεσία του εν λόγω συναδέλφου. Οι εντολές που δόθηκαν ήταν σαφείς: Σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια. Αυτές ήταν οι εντολές. Είναι εντολές που δίνονται σε συγκεντρώσεις προσωπικού».

localStorage.clear();


Πηγή