Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Δυτική Όχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους που «ετοιμάζονταν να διαπράξουν επίθεση»

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ), τον στρατό και την αστυνομία της χώρας οι τρεις αυτοί άνδρες «σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση».

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι «ένας πυρήνας τρομοκρατών από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο» και πιστεύεται ότι οι άνδρες αυτοί ήταν καθ’ οδόν για να διαπράξουν μια επίθεση.

Ο επικεφαλής του πυρήνα και δύο άλλα μέλη σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας «στα περίχωρα της Τζενίν», στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Δυτική Όχθη: Ποιοι ήταν οι τρεις άνδρες που σκότωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του πυρήνα ήταν ο 26χρονος Νάγιεφ Άμπου Ζουέιτ που δρούσε στον καταυλισμό της Τζενίν. Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε «ένοπλες επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ακολουθώντας τις οδηγίες των τρομοκρατών της Λωρίδας της Γάζας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χάζεμ Κάσεμ, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς από τη Γάζα, είπε ότι οι θάνατοι αυτοί δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. «Ο εχθρός, που δολοφόνησε τρεις Παλαιστίνιους του λαού μας, θα πληρώσει το τίμημα των εγκλημάτων του», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.


Πηγή