Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δύο οι δράστες στην επίθεση στο Real FM -Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις τους

Τους δυο δράστες που τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, έχουν καταγράψει οι κάμερες του κτιρίου που στεγάζεται ο Real FM.

Σύμφωνα με της πληροφορίες, φέρεται να προσέγγισαν στο σημείο από την οδό Παρνασσού, βγήκαν μπροστά στοhttps://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-ston-real-fm-brethikan-gkazakia-hatzinikolaoy-mas-kaine κτίριο και στη συνέχεια ανέβηκαν τις σκάλες που οδηγούν στην είσοδο, εκεί τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από τρία γκαζάκια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 3:07 τα ξημερώματα, για την φωτιά και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις, όπου εντόπισαν υπολείμματα του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού. Όπως διαπιστώθηκε, δυο από τα γκαζάκια είχαν σκάσει, το τρίτο ήταν διογκούμενο, ενώ εντοπίστηκαν και υπολείμματα από το μπουκάλι.

Φωτιά στον Real FM -Βρέθηκαν γκαζάκια -Χατζηνικολάου: Μας καίνε, τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε

Θεοδωρικάκος για την επίθεση στον Real FM: Κανένας πολίτης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται

Γιατί η φωτιά στο Real FM πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στο iefimerida, εξήγησαν πως παρά το γεγονός ότι έφτασαν οι δυνάμεις μέσα σε τέσσερα περίπου λεπτά από την ώρα που ενημερώθηκαν, η φωτιά είχε προλάβει και είχε πάρει διαστάσεις αφού είχε μεταδοθεί πολύ γρήγορα.
Αυτό συνέβη καθώς μετά την έκρηξη, στην είσοδο, πήρε φωτιά κανάλι στο οποίο περνούσαν καλωδιώσεις βρίσκοντας εκτόνωση στον τρίτο όροφο εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστη και ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ανέφεραν πως ήταν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, αφού τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν από μπροστά το κτίριο, δηλαδή από την Κηφισίας, λόγω του αύλιου χώρου.

Πώς διέσωσαν την ηχολήπτρια του σταθμού

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η διάσωση της εργαζόμενης ηχολήπτριας, έγινε την τελευταία στιγμή. Η εργαζόμενη, από ένα παράθυρο που κάνει ανάκληση, του δεύτερου ορόφου στην οδό Παρνασσοί, φώναξε για βοήθεια.

Τις έρευνες για την επίθεση στο Real FM έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια.


Πηγή