Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα

Δύο τελικά τα κρούσματα κορονοϊού από τα 30 που είχαν ανακοινωθεί θετικά στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από τα 30 άτομα που είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά COVID-19 τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, στην Κύπρο, δείχνοντας πως τελικά θετικά επιβεβαιώνονται μόνο τα δύο.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τα 30 δείγματα που ελέγχθηκαν, προέκυψαν 2 κρούσματα κορονοϊού. Οι επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι διεκπεραιώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ως το εργαστήριο αναφοράς, και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του νοσοκομείου αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Τόσο για τους ίδιους τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, για τους οποίους πρόκειται, όσο και για τις στενές επαφές τους εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Τα 28 άτομα που είναι αρνητικά στον ιό, καθώς και οι στενές τους επαφές, έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το πρωτόκολλο υποχρεωτικής καραντίνας. Ως εκ τούτου, την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα μετά τη διεκπεραίωση 3,522 εργαστηριακών εξετάσεων. Ο συνολικός αριθμός των θετικών περιστατικών COVID-19 στην Κύπρο είναι 1,456.


Πηγή