Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δύο φρεγάτες και υποβρύχιο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ενισχύουν το Barbaros

Βόλτες εντός της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζει να «κόβει» το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Barbaros, θέτοντας σε λειτουργία τον πομπό εντοπισμού του μετά από σιγή αρκετών ωρών.

Συνοδεύεται από δύο ακόμα σκάφη, το «Apollo Moon» και το βοηθητικό «TANUX-1».

Αν και η συνοδεία του έχει αυξηθεί και πλέον υπάρχουν κοντά του δύο φρεγάτες και υποβρύχιο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αποφεύγει να πλησιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα μετά την ψύχραιμη και σταθερή θέση που τηρεί στην περιοχή η φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», σύμφωνα με το news.gr.

Χθες η Τουρκία προχωρώντας σε ψυχολογικές επιχειρήσεις, χρησιμοποίησε τον ελεγχόμενο από το καθεστώς Τύπο για να παρουσιάσει τη σταθερή θέση της ελληνικής φρεγάτας απέναντι στο τουρκικό ερευνητικό, ως παρενόχληση.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του news.gr, η παρουσία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στη συγκεκριμένη περιοχή θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς, εκτός απροόπτου, και η τουρκική επιμονή θα είναι ανάλογη.

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως η επερχόμενη δραστηριότητα αμερικανικής εταιρείας στην Κυπριακή ΑΟΖ έχει εκνευρίσει την Άγκυρα που προσπαθεί «να βάλει το δάχτυλο στο μέλι», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

localStorage.clear();


Πηγή