Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δύσκολη νύχτα ακόμα δυσκολότερο πρωινό σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε αργά το απόγευμα στο όρος Πατέρα, καθώς πλημμύρισε εκ νέου το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης κατεβάζοντας στην πόλη – όπου και εκβάλλει – όγκους νερού με φερτά και άλλα υλικά.

Με την ανάσχεση της κακοκαιρίας, η πυροσβεστική δέχθηκε 10 κλήσεις για απάντληση υδάτων από ισόγεια καταστήματα και οικίες από την Ν. Πέραμο και 50 από την Μάνδρα. Επίσης, λόγω της ορμητικότητας των χειμάρρων πλημμύρισαν σημεία της Εθνικής Οδού, με συνέπεια να διακοπεί έως τις πρώτες πρωινές ώρες και η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας έως το φανάρι προς Μάνδρα.

Ωστόσο, ο κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων αποσοβήθηκε χάρη στην ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της τροχαίας. Η τελευταία, από νωρίς διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία που συγκέντρωναν μεγάλες ποσότητες νερού, προκειμένου να δοθεί χρόνος να απορροφηθούν αλλά και να μην εγκλωβιστούν οχήματα και οδηγοί. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χλμ στη θέση Ρόκα, και στη Μάνδρα, στην οδό Κοροπούλη όπου καταλήγει και το ρέμα.

Από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, στην περιοχή έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, για την εκτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση κάθε απροόπτου σε συνεργασία με την πυροσβεστική, καθώς είναι νωπές οι τραγικές εικόνες από την πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου. Με την διακοπή της βροχόπτωσης περίπου δύο ώρες αργότερα και την εικόνα προσωρινής ύφεσης που έδωσε η ΕΜΥ για την περιοχή (έως αύριο πρωί) επήλθε σχετική ηρεμία στους κατοίκους των περιοχών, που δοκιμάστηκαν για μια ακόμη φορά από τα καιρικά φαινόμενα.

Από την αποτίμηση που ακολούθησε, όπως ενημέρωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου, διαπιστώθηκε σταδιακή απορροή των υδάτων από τον εθνικό δρόμο, ο οποίος παρέμενε κλειστός από τα διόδια της Ελευσίνας έως την κατεύθυνση προς Μάνδρα. Είχαν ήδη μεταφερθεί στο σημείο σκαπτικά μηχανήματα και γκρέιντερ, και γύρω στις 11 μ.μ. περίμεναν να χαμηλώσει η στάθμη ώστε να προχωρήσουν στη διάνοιξη του δρόμου με την απομάκρυνση των φερτών. Παρομοίως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε το έργο της απάντλησης των υδάτων μετά από τις κλήσεις που δέχθηκε από την Νέα Πέραμο και την Μάνδρα.

localStorage.clear();


Πηγή