Κυριακή , 2 Αύγουστος 2026

Δώδεκα νεκροί από κατολίσθηση στο Μπαλί

Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση στο Μπαλί της Ινδονησίας. Η κατολίσθηση έπληξε πολλά χωριά στην περιοχή Kintamani αργά χθες βράδυ.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας είπε πως η κατολίσθηση προκλήθηκε από την παρατεταμένη καταρρακτώδη βροχή.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα 7χρονο κορίτσι και ένα αγόρι ενός έτους, όπως και η μητέρα τους. Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού και η αστυνομία αναζητούν επιζώντες ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ πέντε σπίτια καταστράφηκαν.

Η Υπηρεσία Εθνικών Καταστροφών προειδοποίησε πως αναμένεται να συνεχιστεί η σφοδρή βροχόπτωση στο Μπαλί καθώς και οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες.

Περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν τις κατολισθήσεις στην αποψίλωση των δασών και τον κακό αστικό σχεδιασμό.

2fndniaz qyeesjws


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Γνωστός παρουσιαστής έλαβε κλήση 2.000 ευρώ -Η παράβαση που έκανε

Ο παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφος αυτοκινήτου και τηλεοπτικός παρουσιαστής, υπέπεσε σε μια σοβαρότατη παράβαση με δύο …

Daily-News.GR