Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Είδα τον δρόμο να καταρρέει, με όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μου»

Οι εικόνες με το πράσινο φορτηγό να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο χείλος της καταστροφής και αφού η γέφυρα στη Γένοβα έχει μόλις καταρρεύσει, συγκλονίζουν. Ο οδηγός αυτού του φορτηγού πρέπει να νιώθει ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο καθώς είδε για λίγα μέτρα το τσιμέντο να καταπίνει αυτοκίνητα και ανθρώπινες ζωές.

Όπως μετέδωσε η Mirror ο ίδιος ο 37χρονος περιέγραψε τη φρίκη που έζησε στους διασώστες. «Είδα τον δρόμο να καταρρέει, με όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μου». 37χρονος είναι πατέρας, με το όνομά του να φέρει τα αρχικά FL. Ο ίδιος επέστρεφε από μια παράδοση σε ένα παντοπωλείο και ταξίδευε από τη Σαβόνα στη Γένοβα. Βρισκόταν στη μία από τις δύο λωρίδες με κατεύθυνση το Λεβάντε.

Λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα ένα αυτοκίνητο τον προσπέρασε.  Όπως είπε «έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε το αυτοκίνητο, μείωσα ταχύτητα για να κρατήσω απόσταση, αφού ήταν αδύνατον να φρενάρω με τη βροχή και η ορατότητα ήταν περιορισμένη».

Οι περιγραφές του συγκλονίζουν: «Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Ήταν λες και είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τη γέφυρα να πέφτει. Φρέναρα. Κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό», ανέφερε.

«Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση», πρόσθεσε.

Ο τυχερός άνδρας κατάφερε να κάνει όπισθεν για κάποια μέτρα και να ξεφύγει. «Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως», είπε στους διασώστες.

localStorage.clear();


Πηγή