Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Σωτήρης Τσιόδρας: Αναγκαία η συνέχιση της αιμοδοσίας

Είκοσι εθελοντικές αιμοδοσίες από το Νοσοκομείο Παπανικολάου και τον Δήμο Παύλου Μελά

Είκοσι εθελοντικές αιμοδοσίες κατά τον τρέχοντα μήνα και τον ερχόμενο (Δεκέμβριος 2020/Ιανουάριος 2021) συνδιοργανώνουν η υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παπανικολάου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιούνται σε χώρο που παραχωρείται από τον Δήμο στο ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης, στην οδό Περικλέους 11, δίπλα στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:00-19:00, κάθε Σάββατο 08:30-14:00.

Οι ημερομηνίες των αιμοδοσιών είναι: Δεκέμβριος 2020: 8, 10, 12, 15, 17, 19, 22, 29 & Ιανουάριος 2021: 5, 7, 9, 12, 14, 16, 19, 21, 23, 26, 28, 30.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά κυρίως τους κατοίκους των Δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης που θέλουν να αιμοδοτήσουν για κάποιον ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή ως εθελοντές και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα νοσοκομεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της Αιμοδοσίας εντός του νοσοκομείου στο γνωστό κτίριο δίπλα στην πύλη του Νοσοκομείου (Κτίριο Αιμοδοσίας), όλες της ημέρες εκτός Σαββάτου 8.30π.μ. – 2μ.μ. και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 5μ.μ.- 8μ.μ.

«Η συμβολή των αιμοδοτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μεταγγιζόμενους συμπολίτες μας και για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος. Τονίζουμε ότι σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Παπανικολάου. Παράλληλα απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

Θρήνος για την 37χρονη νοσοκόμα που νικήθηκε από τον κορονοϊό: Συγκλονίζουν η μητέρα και ο αρραβωνιαστικός

Τεράστια θλίψη και πόνο στην Έδεσσα έχει προκαλέσει η απώλεια της 37χρονης νοσοκόμας, που νικήθηκε από τον κορονοϊό. Ήταν βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας πάλεψε με τον covid -19, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αναφερόταν συχνά στη μάχη του νοσηλευτικού προσωπικού ενάντια στον κορονοϊό.

Συντετριμμένοι είναι οι δικοί της άνθρωποι. Η μητέρα της και ο αρραβωνιαστικός της μίλησαν στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γύγο για το T-Live. «Ψυχή, η χαρά ήταν όλων. Ψυχούλα, να βοηθήσει» δήλωσε η μητέρα της.

«Σοκαρίστηκα πάρα πολύ. Είμαι χάλια σας λέω, τι να σας πω. Δηλαδή στενοχωριέμαι πάρα πολύ» είπε ο θείος της 37χρονης.

Χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο αρραβωνιαστικός της με τον οποίο ετοιμαζόταν να δημιουργήσει οικογένεια, εξομολογήθηκε στην εκπομπή: «Την αγαπήσανε όλοι την Ευαγγελία. Έδωσε μεγάλη μάχη για μας, για τη μητέρα της, για μένα, για τον αδερφό της. Έδωσε μεγάλη μάχη. Σίγουρα, έδωσε τα πάντα για να ζήσει. Ήθελε να ζήσει. Ήθελε να βγει κερδισμένη από αυτή τη μάχη αλλά τελικά τα πνευμόνια της την πρόδωσαν. Αν έβγαινε από αυτή τη μάχη, θα κάναμε παιδάκια, δηλαδή ήδη έτυχε αυτό και χάσαμε τα όνειρά της. Ήταν να παντρευτούμε, να κάνουμε παιδιά… ».


Πηγή